1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kan bağışları yeterli düzeyde değil
Kan bağışları yeterli düzeyde değil

Kan bağışları yeterli düzeyde değil

Ahmet Varoğlu “Kan bağışına her zaman ihtiyaç var “

A+A-

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği Genel Başkanı Bülent Çıraklı;

“Ülkede her 3 kişiden 1’inin kan ihtiyacı var”

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği Genel Başkanı Bülent Çıraklı, ülkede her 3 kişiden 1’inin kan ihtiyacının olduğunu belirterek, vatandaşın bu konuda duyarlı olmasını ve kan verebilen herkesin kan vermesi gerektiğine vurgu yaptı. “Kan vermek hayat kurtarır”,  “Kan ver, hayat kurtar” gibi sloganlarla vatandaşta farkındalık yaratmaya çalıştıklarını dile getiren Çıraklı, ikinci kan kazanım aracının da adaya geleceğini, kan bağışı kampanyaları için bir ekibin daha kurulacağını ve daha fazla kan desteğinin sağlanacağını ifade etti. Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği olarak, Sağlık Bakanlığı iş birliği protokolü içerisinde kampanyalar düzenlendiğini dile getiren Çıraklı, vatandaşın kampanyalara ilgi gösterdiğini ancak tam anlamıyla bir kan ihtiyacının sağlanmadığını belirtti.

Kan ihtiyacı olanları rahat ettirmek için çalışmalar devam ediyor”

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği Genel Başkanı Bülent Çıraklı, Kuzey Kıbrıs’ta yaklaşık 20.000 ünite kana ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği olarak, Sağlık Bakanlığı iş birliği protokolü çerçevesinde 11.000’e yakın ünite kanın toplanabildiğini kaydetti. Her gün 50 ila 70 ünite arası kan toplandığını belirten Çıraklı, kan bağışı için projelerin yapıldığını, bunların takip edilerek, yaklaşık 7 Bin, 7 Bin 500 Talasemiya hastası ve Onkoloji bölümünün kan ihtiyacının karşılandığını açıkladı. Kan takasları için de kan tedariğinin yapıldığını ifade eden Çıraklı, kana ihtiyacı olan kişileri rahat ettirmek için bu yönde çalışmalara devam edildiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.