1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Kanserin erken teşhisi böyle koyulacak
Kanserin erken teşhisi böyle koyulacak

Kanserin erken teşhisi böyle koyulacak

Yazılım şirketi IBM'in geliştirdiği yeni yapay zeka modelinin, bir radyolog düzeyinde kanserin teşhisini mümkün kılacağı belirtildi.

A+A-

Yapay zeka teknolojisi hayatın her alanında kendini göstermeye başladı. Sağlık alanında da kullanılmaya başlanan bu teknoloji ile kadınlar arasında sıkça görülen meme kanserinin erken teşhisinin mümkün olacağı belirtildi.

Yazılım şirketi IBM'in geliştirdiği yeni yapay zeka modelinin, bir radyolog düzeyinde kanserin teşhisini mümkün kılacağı belirtildi. Şirketten yapılan açıklamada yapay zekanın özel bir algoritma sayesinde hastanın görüntülenme verileri ile sağlık geçmişini birlikte analiz ederek teşhis koyduğu ifade edildi. Açıklamada, yapay zeka teknolojisinin meme kanseri vakalarının yüzde 87'sinde doğru teşhis koyduğu kaydedildi.

Radyologların daha kolay teşhis koyabilmesini sağlayacak olan bu özel teknolojinin yakın gelecekte kullanımının yaygınlaşması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.