1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Karabağ 2-3 Sivasspor
Karabağ 2-3 Sivasspor

Karabağ 2-3 Sivasspor

Birçok eksiği nedeniyle 4 yedek oyuncuyla maça çıkan ve iki kez geriye düşen Sivasspor, Karabağ'ı 3-2 yenerek Avrupa Ligi'nde tur umutlarını korudu. Azerbaycan temsilcisi ise gruptan çıkma şansını yitirdi.

A+A-

UEFA Avrupa Ligi I Grubu’nda Karabağ ile temsilcimiz Sivasspor karşı karşıya geldi. Azerbaycan-Ermenistan gerilimi nedeniyle Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadeleyi temsilcimiz 3-2 kazanarak önemli bir galibiyet aldı.

Bu sonuçla Sivasspor 6 puana yükseldi ve 3. sırada yer aldı. Karabağ ise 0 puanda kalarak son 2 maç öncesinde iddiasını kaybetti. Grubun diğer maçında ise Tel Aviv ile Villarreal 1-1 berabere kaldı.

Karabağ’ın gollerini 8. dakikada Zoubir ve 51. dakikada Matic kaydetti. Pes etmeyen Sivasspor ise Kone ve Kayode ile güldü.

40. dakikada Gradel’in şutunda top savunmaya çarpıp Karayev’in eline çarpınca hakem penaltı dedi! Topun başına geçen Kone skoru 1-1’e getirdi.

KAYODE GİRDİ VE ATTI

51’de yeniden geriye düşen Sivasspor’da oyuna 57. dakikada giren Kayode 1 dakika sonra gol sevinci yaşadı. Yasin’in çizgiden yaptığı ortada kafa vuruşuyla topu kaleye gönderen Kayode, kaleciyi çaresiz bırakarak skoru 2-2’ye taşıdı.

KONE YİNE SAHNEDE

Son 15 dakikada baskılarını arttıran Sivasspor, inat ettiği ve çok istediği golü 79. dakikada buldu. Uğur Çifti’nin çok güzel taşıdığı topta pasını verdiği Kone, kaleyi tam karşı cepheden gördüğü noktadan klas bir şutla topu filelere gönderdi: 3-2.

Geride kalan dakikalarda ise skor değişmedi ve sahadan istediğini alarak ayrılan Sivasspor oldu.

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Jakob Kehlet, Heine Sorensen, Lars Hummelgaard

Karabağ: Magomedaliyev, Guerrier, Garayev, Medina, Jafarguliyev, Matic, İbrahimli, Bayramov (Romero dk. 66), Owusu, Zoubir, Emreli

Yedekler: Balayev, Arazli, Hüseynli, Aliyev

Teknik Direktör: Gurban Gurbanov

DG Sivasspor: Samassa, Marcelo Goiano, Caner Osmanpaşa, Aaron Appindangoye, Uğur Çiftçi, Robin Yalçın (Isaac Cofie dk. 20), Claudemir, Yasin Öztekin (Samba Camara dk. 90+1), Gradel, Ninga (Olarenwaju Kayode dk. 57), Kone

Yedekler: Ali Şaşal Vural

Teknik Direktör: Rıza Çalımbay

Goller: Zoubir (dk. 8), Matic (dk. 51) (Karabağ), Kone (dk. 40 pen. ve 79), Yasin Öztekin (dk. 58) (DG Sivasspor)

Sarı kartlar: Samassa, Goiano, Yasin Öztekin (Sivasspor), Garayev, Owusu (Karabağ)

KARABAĞ 2-3 SİVASSPOR

  • GOL! 79′ Sivasspor bu kez önde! Uğur çok iyi taşıdığı topu ceza sahası dışındaki Kone’ye bıraktı. Yılların tecrübesi Kone, klas bir vuruşla topu filelere gönderdi: 3-2.
  • 68′ İnanılmaz! Gradel’in uzaklardan çektiği şut savunmaya çarpıp kaleye yöneldi. Direğe çarpan top adeta çizgide yürüyerek kalecinin kucağına gitti.
  • GOL! 58′ Oyuna 1 dakika önce giren Kayode, Yasin sağ kanattan çizgiye inip yaptığı ortaya güzel bir kafa vuruşu yaparak topu filelere gönderdi ve skoru 2-2’ye getirdi.
  • GOL! 51′ Karabağ tekrardan öne geçti. Serbest vuruştan yapılan ortayı uzaklaştıran Sivasspor, topun Matic’in önüne düşmesiyle gole engel olamadı: 2-1.
  • 46′ İkinci yarı Karabağ’ın vuruşuyla başladı.
  • Maçta ilk yarı 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı.
  • GOL! 40′ Arouna Kone usta bir şekilde topa gelip sağ köşeye şutunu çekerek maça 1-1’lik dengeyi getirdi.
  • PENALTI! 39′ Gradel’in şutunda top Guerrier’in eline çarpınca hakem beyaz noktayı gösterdi.
  • 30′ Gradel’in pasıyla Ninga savunmanın arkasına sarkmak istedi. Ama kaleci Mahammadaliyev ceza sahasının dışına çıkarak topu kendi arkadaşlarına kazandırdı.
  • 20′ Maça 4 yedekle çıkan Sivasspor’a golün ardından bir kötü haber daha! Sakatlanan Robin Yalçın’ın yerine Cofie oyuna dahil oldu.
  • GOL! 8′ Karabağ geçiş hücumunda topu kazanarak sol kanattan golü buldu. Savunmanın arkasına sarkan Zoubir, ceza sahasına girip uzak köşeye şutunu çekerek takımını 1-0 öne geçirdi.
  • 1′ Karşılaşma Sivasspor’dan Kone’nin vuruşuyla başladı. Başarılar Sivasspor!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.