1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Kasap, Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali jürisinde
Kasap, Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali jürisinde

Kasap, Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali jürisinde

Yakın Doğu Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç Dr. Fevzi Kasap, Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali kapsamında düzenlenen Belgesel Film Yarışması jürisine davet edildi.

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç Dr. Fevzi Kasap, Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali kapsamında düzenlenen Belgesel Film Yarışması jürisine davet edildi. 2000’den beri düzenlenen Frankfurt Türk Film Festivali, bu yıl 20-25 Haziran tarihlerinde 21’inci kez sinemaseverlerle buluşacak.

Türk sinemasının yurt dışı tanıtımına katkı sağlayarak yabancı seyirci ile buluşturmayı amaçlayan Frankfurt Türk Film Festivali’nde uzun metraj, kısa film ve belgesel kategorilerinde eserler izleyici ile buluşacak.

Doç Dr. Fevzi Kasap Yarışma Jürisinde

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç Dr. Fevzi Kasap, festival kapsamında düzenlenen “Belgesel Film Yarışması” jürisine davet edildi. 21. Frankfurt Türk Filmleri Festivali’nde Prof. Burak Buyan’ın başkanlığını yapacağı jüride Doç. Dr. Fevzi Kasap, yapımcı Dilde Mahalli, belgesel yönetmeni Ümran Safter ve Ömür Gedik yer alıyor.

Alman Sinemacılar Gözü ile Türk Filmleri

Frankfurt’taki seyirci potansiyelinin yüzde 47’sinin Alman kökenli, diğer seyirci kitlesinin ise üçüncü ve dördüncü kuşak Türk kökenli Alman vatandaşlarından oluştuğunu açıklayan festival yönetimi, Türk sinema sektörüne yeni bir bakış açısı sunmak istediklerini ifade ediyor. 21 yıllık festival tarihinde 9’uncu kez düzenlenecek olan “Uzun Metraj Film Yarışması”nın teması bu yıl “Alman Sinemacılar Gözü ile Türk Filmleri” olarak belirlendi.

Doç.Dr. Fevzi Kasap: “Yurt dışında gerçekleştirilen Türk filmleri festivalleri, Avrupa pazarında, Türk filmlerine ilginin artmasında önemli bir rol oynuyor.”

Bu yıl Frankfurt Türk Film Festivali'nde belgesel jürisinde yer alacak olan Doç. Dr. Fevzi Kasap, “21 yıldır başarılı bir şekilde gerçekleştirilen Frankfurt Türk Film Festivali ve yurt dışında gerçekleştirilen diğer Türk filmleri festivalleri Avrupa pazarında, Türk filmlerine ilginin artmasında önemli bir rol oynuyor” değerlendirmesini yaptı. Doç. Dr. Kasap, "Seçkin bir jüri içerisinde, çok önemli eserlerin katıldığı Frankfurt Türk Film Festivali’nde değerlendirme kurulunda yer almak onur verici” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.