1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. KAÜ, bu yıl da Ankara 2017 Filateli Sergisi’nde temsil edilecek
KAÜ, bu yıl da Ankara 2017 Filateli Sergisi’nde temsil edilecek

KAÜ, bu yıl da Ankara 2017 Filateli Sergisi’nde temsil edilecek

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ), Siyasal Bilimleri Fakültesi Dekan’ı Prof. Dr. Ulvi Keser, 20-29 Ekim 2017 tarihininde Ankara’da Cer Sergi Salonu’nda düzenlenecek olan Filateli Sergisi ve Yarışmasına katılacağı belirtildi.

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile PTT Genel Müdürlüğü ve Türkiye Filateli Federasyonu işbirliğinde Ankara’da düzenlenecek olan “Ankara 2017 Filateli Sergisi ve Yarışması” kapsamında Prof. Keser “Kıbrıs Türk Posta Tarihi”, “Kıbrıs Türk Askeri Posta Faaliyetleri” ve “Denizaşırı BM ve NATO Operasyonlarında Türk Askeri Posta Tarihi” başlıklı üç farklı koleksiyon sergileyerek yarışmaya katılacağının altını çizdi.

KAÜ Yetkililerinden yapılan açıklamada; Prof. Keser’in, daha önce ki zamanlardan, toplam da  24 pano, 384 föy ve yaklaşık 750 civarında belge, doküman, fotoğraf vs. den oluşan söz konusu koleksiyonlar/arşivler daha önce katıldığı son üç yarışma ve sergiden KKTC’ye altın madalyayla döndüğü belirtildi.

Prof. Dr. Ulvi Keser ise yaptığı açıklamada ;‘’Söz konusu koleksiyonlarda Kıbrıs Türk tarihinin son 100 yılına damgasını vuran önemli resim, fotoğraf, belge ve dokümanlar bulunmaktadır. Bunlar arasında 1950’li yılların DP üyesi Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu’nun Kıbrıs’la ilgili telgrafı, aynı dönemde New York’ta görüşmelerde bulunan Kıbrıs Türk heyetinin yazışmaları, merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’a Londra’da suikastel ilgili özel bir yazışma ve mektup, Avustralya’dan gönderilen ancak uçak kazasına uğrayan bilinen tek örnek bir posta gönderisi, 1974 sürecinden çeşitli esir mektupları, Erenköy yazışmaları, Kızılay posta örnekleri, askeri yazışmalar, Kore, Somali, Bosna Hersek, Afganistan BM misyonları vb. gibi efemera da bulunmaktadır.’’ diye belirterek KAÜ’yü temsil edeceğinin altını çizdi.

Koleksiyonların daha sonra ki süreçte KAÜ bünyesinde Arabahmet Kültür Merkezi ve KAÜ Osmanlı Kütüphanesi’nde de sergilenmesi planlanmakta olduğunu da belirterek cümlesini sonlandırdı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.