1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. KAÜ ilklere imza atmaya devam ediyor
KAÜ ilklere imza atmaya devam ediyor

KAÜ ilklere imza atmaya devam ediyor

Japon Seramik Sanatçısı Masakazu Kusakabe dumansız fırın çalışması için haziran ayı başından bu yana Kuzey Kıbrıs’ta, KAÜ’nün Arabahmet’teki atölyelerinde çalışmalar yürütüyor

A+A-

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) ile Sol Atolier Exibition Hall işbirliğinde ilklere imza atılmaya devam ediliyor… Japon Seramik Sanatçısı Masakazu Kusakabe dumansız fırın çalışması için haziran ayı başından bu yana Kuzey Kıbrıs’ta, KAÜ’nün Arabahmet’teki atölyelerinde çalışmalar yürütüyor. Kusakabe, Kıbrıs’ta hiç olmayan dumansız seramik, odun fırını inşası için workshoplar gerçekleştiriyor. Söz konusu fırının yapım aşamasında sanatçılar ve sanatseverler de yer alıyor. Çalışmalar sonunda ise 1 Temmuz günü Pazar günü sergi açılacak.

Fırın, dumansız olması, ısı enerjisini çok iyi kullanabilmesi, zaman ve yakıt miktarını düşürmesi, dolayısıyla çevreci ve ekonomik olması nedeniyle önem taşıyor. Doğal ateşin denetime direnci ve dönüştürücü gücü arasındaki gerilimin ortaya çıkardığı sürprizlerle ve bu fırının pişirimi denetleme olanakları ile tekrar edilemeyen seramikler üretiliyor.

Masakazu Kusakabe kimdir?

Masakazu Kusakabe çok yönlü bir sanatçı; seramikçi, fırın tasarımcısı, ressam, gökbilimci. Onun en önemli buluşu olan çevreci dumansız seramik fırını ile Japonya’da takdir gören bir seramikçi ve fırın tasarımcısı. Japonya, Kanada, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, A.B.D., Çin ve Türkiye’de dumansız seramik fırınlarını inşa etti. Macaristan, A.B.D., İngiltere ve dünyanın pek çok ülkesinde üniversitelere, sempozyumlara ve konferanslara davet edilip yer almıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.