1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. KAÜ Rektörü, Kıbrıs’ta Eğitim’i Konuştu
KAÜ Rektörü, Kıbrıs’ta Eğitim’i Konuştu

KAÜ Rektörü, Kıbrıs’ta Eğitim’i Konuştu

Yeni Rektör Prof. Dr. Uğur Özgöker, 30 Ocak 2018 tarihinde Kıbrıs Genç TV’de Akşam Saati programına konuk olarak Kıbrıs’ta Eğitim üzerine konuşma yaptı.

A+A-

Prof. Dr. Özgöker, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin (KAÜ) büyüme ve gelişme stratejisini anlattıktan sonra gerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) gerek KAÜ’nün uluslararası tanınırlığını ve bilinirliğini artıracak projelerinden bahsetti.

İstanbul’da kurulu Kuzey Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanlığı ve Kıbrıs Kültür ve Eğitim Derneği Kurucu Başkanlığı görevlerini ifa eden Prof. Dr. Uğur Özgöker, 1946 yılında kurulmuş olan Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nin uzun yıllar saymanlık görevini yaptığını söyledi. İkisinin de yöneticisi olduğu; merkezi Almanya’da bulunan Uluslararası Diplomatlar Birliği, merkezi Brüksel’de bulunan Avrupa Türkiye Vakfı ile yapılan iş birliği ve organizasyonlardan bahsetti. Ayrıca Prof. Dr. Özgöker, KKTC’deki yükseköğrenim sisteminin geliştirilmesi hakkındaki düşüncelerini aktararak bir Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler profesörü olarak da yeni hükumetin kuruluşunu bilimsel açıdan değerlendirdi.

200 milyon Türk dünyasının ortak dili olan Türkçe’nin, Avrupa Birliği’ne (AB) resmi dil olması için yaptığı Avrupa Komisyonu, Avrupa Parlamentosu ve AB Adalet Divanı nezdinde yaptığı çalışmalardan bahseden Prof. Dr. Uğur Özgöker, Türkçe’nin resmi dil olmasını nasıl başardığını da açıkladı.

Son olarak Kıbrıs Amerikan Üniversitesi 2. Eğitim Çalıştayı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Özgöker, Türkiye Cumhuriyeti’nden toplam 500 kişilik eğitimcinin olumlu izlenimlerle ayrıldığı çalıştaydan olumlu sonuçlar alınacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.