1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Kayıt dışılık hepimizi boğacak"
"Kayıt dışılık hepimizi boğacak"

"Kayıt dışılık hepimizi boğacak"

Sucuoğlu, kayıt dışılık, işçi ölümleri, asgari ücret, çalışma yaşamında hayat bulan insan ticareti ve bundan rant sağlayanlarla mücadelenin kararlılıkla ve korkmadan yapılacağını söylerken şimdiki duruma da dikkat çekti

A+A-

Kayıt dışılığın yüksek seviyelere çıktığı ülkede, kayıt dışı çalışma ve insan ticareti boyutuna varan dramlar yaşanırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, önlem alınmaması halinde bu bataklığın ülkeyi boğacağına dikkat çekti. Sucuoğlu, bu olumsuz olayların önüne geçilmesi için yeni tüzüklerin yolda olduğunu da söyledi.

Haberci’ye konuşan Faiz Sucuoğlu, ülkenin nüfus, kayıt dışı çalışma, insan ticareti, asgari ücret ile yabancı iş gücünün ülke ekonomisine kambur olan sorunlarının önüne geçileceğini ifade ederek, “Bu bataklığı kurutmamız lazım. Yoksa hepimizi boğacak, herkes kaybedecek. Bu işin artık şakaya gelir tarafı kalmadı. Bu bataklık bizi içine çekecek” diyerek, herkesin boğulacağı bir durum ile karşı karşıya kalınmaması için mücadelenin kararlılıkla yapılacağını kaydetti.

“KAYIT DIŞILIK HEPİMİZİ BOĞACAK” 

Ülkenin kangrenleşen sorunu olan kayıt dışılığın yüzde 20’leri aştığına da dikkat çeken Bakan Sucuoğlu, kayıt dışı iş yaşamı ve bundan rant sağlayan oluşumlarla mücadelelerinin kararlılıkla süreceğinin altını çizdi

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.