1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kaynakları bile kullanamadılar
Kaynakları bile kullanamadılar

Kaynakları bile kullanamadılar

Prof. Dr. Şafaklı, vizyon ve politikaları ile somut hedefleri olmayan KKTC’de büyüme ve kalkınma ancak ve ancak “İnşallah ve maşallah gibi söylemlerden ibaret kalır” dedi

A+A-

Ekonomist Okan Veli Şafaklı, son yıllarda özellikle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “KKTC’deki milli geliri iki katına çıkaracağız söylemleri”ne karşı başta ekonomi olmak üzere KKTC yetkililerinin üç maymunu oynadıklarını vurguladı.

“1 milyar TL’lik reform kaynağını bile kullanamadılar”

Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin açıklamalarında kastettiği şeyin KKTC’nin milli gelirini iki katına çıkarmak için her türlü maddi ve teknik katkıya hazır olduklarının beyanı olduğunun altını çizen Şafaklı, “Durum böyle olmasına rağmen yaklaşık 1 Milyar TL’lik reform kaynağının kullanılmaması ve kaynağı bekleten KKTC yetkililerinin milli geliri iki katına nasıl çıkaracağı merak konusudur. Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti’nden önce KKTC’nin milli geliri iki katına çıkarmaya yönelik bir vizyonu olması gerekmektedir. Örneğin 2023 yılı hedefi olarak KKTC’nin milli gelir, ihracat, yatırım, sosyal kalkınma gibi somut hedefleri olmalıdır. Aksi takdirde, gelmiş geçmiş hükümetler kısır döngünün içerisinde memur ödemeyi ve kazanılmış hakları devam ettirmeyi, yani statükoyu korumayı marifet saymış olurlar” dedi. 

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.