1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Kazakistan Ressamlarının hazırladığı 40 eserden oluşan resim sergisi Özyiğit tarafından açılıyor
Kazakistan Ressamlarının hazırladığı 40 eserden oluşan resim sergisi Özyiğit tarafından açılıyor

Kazakistan Ressamlarının hazırladığı 40 eserden oluşan resim sergisi Özyiğit tarafından açılıyor

Devlet sanatçısı ünvanına sahip Kazakistanlı 5 ressam tarafından Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için özel olarak hazırlanan ve 40 eserden oluşan “Kazkistan Sanatçıları Resim Sergisi” Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit tarafından Yakın Doğu Üniversite

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Kazakistan’dan 3’ü devlet sanatçısı ünvanına sahip 5 ressamın yağlı boya tuval çalışmalarından hazırlanan 40 eserinin sergileneceği “Kazakistan Sanatçıları Resim Sergisi”nin açılışı, 7 Şubat 2019 Perşembe günü, saat 09.00’da, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sergi Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Kazakistan tarihi ve kültürel mirasının yaygınlaştırılması ve Kıbrıs’ta da tanıtılmasına vesile olacak sergide, Kazak halkının tarihi, eski Türk gelenekleri ve çağdaş dönemi yansıtan eserleri sergilenecek. Eserleri, parlak ve doygun renkleri ile ayırt edilen Kazakistan sanatçılarını, diğer ülkelerin sanatçılarından ayıran özellikleri tarihi temalarıdır. Kazakistan Sanatçıları Resim Sergisi’nde, Gulzhamal Tagenova, Bakthtykan Myrzametov, Nelly Bube, Ghani, ve Alexander Ossipou tarafından hazırlanan eserlerde, ulusal kostümlerde kadın, Kazakistan tarihi, folklorik teması, alan boyamalarında ulusal temalar şiirsel yapıyla ortaya koyacak.

 Kültürlerin Kaynaşmasına Zemin Hazırlıyor…

Düzenlediği etkinliklerle, asırlar boyu zengin kültür ve medeniyetiyle dünyada izler bırakan Türk halklarını dünyanın dört bir yanına tanıtılmasını sağlayan Kıbrıs Modern Sanat Müzesi, bu zenginlikleri sanatın gücüyle gelecek kuşaklara aktarmayı görev edinmiştir. Önemli ressamlarının resmettiği eserler, zengin Türk kültürünü keşfetme noktasında fırsatlar sunarken bu etkinlikler ülkeler ve halklar arasındaki yakınlaşmaya da katkı koyuyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.