1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Kazakistan Sanatçıları Resim Sergisi” açılıyor…
“Kazakistan Sanatçıları Resim Sergisi” açılıyor…

“Kazakistan Sanatçıları Resim Sergisi” açılıyor…

Kazakistanlı 7 Ressamın 30 eserinden oluşan “Kazakistan Sanatçıları Resim Sergisi” Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından açılıyor…

A+A-

Kazakistanlı 7 ressamın Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için özel olarak hazırladığı ve 30 eserden oluşan “Kazakistan Sanatçıları Resim Sergisi” Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından açılacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, serginin açılışı, 20 Mayıs 2019 Pazartesi günü, saat 09.00’da, Yakın Doğu Üniversitesi İrfan Günsel Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda yer alacak.

Sergi, 30 Mayıs 2019 tarihine kadar hafta içi 08.00-16.00 saatleri arasında izlenebilecek.

Tarihi, Kültürel ve Natürmort Eserler Sergilenecek…

Sergide eserleri yer alacak ressamlardan biri olan ve etnoğrafik çalışmalar yapan Rashid Kulbatyrov, eserlerinde göçebelerin, şehir manzaralarının, denizin ve tarihi temaların gelenek ve göreneklerini yansıtıyor. Muhtar Bekenov'un ise eserlerinde Kazak halkının tarihi, kültürü, savaş sahneleri ve romantik sahneleri görülüyor. Eserlerinde doğu minyatürünün sembollerini yansıtan Yerzhan Bukharnabayev de göçebelerin, kültürlerin, yaşamın, destansı ve romantik sahnelerin yaşamında gelenekçilik imgelerini izleyiciye yansıtacak. Çeşitlilik temasını kullanan Maxim Vedernikov portre, natürmort ve tür sahnelerini, modern tekniği kullanan Yelena Tyo tür kompozisyonları, manzaraları, portreleri ve çiçek arajmanlarını ve Gulzhamal Tagenova kentsel manzaraları, durgun yaşamı, tür kompozisyonlarını, geleneksel Kazak kültürünün festival temalarını temsil ettiği eserlerini sanatseverlere sunacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.