1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Kazanın altından dram çıktı
Kazanın altından dram çıktı

Kazanın altından dram çıktı

Bayram Malkoç (40), pizza siparişlerini teslim ettikten sonra işyerine dönerken hayatını kaybetti.

A+A-

İstanbul Beykoz’da meydana gelen olayda;  Malkoç kırmızı ışıkta motosikleti ile durduğu sırada, hızla gelen ve 165 promil alkollü olduğu tespit edilen Emre Öztürk'ün (29) kullandığı lüks otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, Bayram Malkoç’un hayatını kaybettiği üç kişininde yaralandıüı kazayla ilgiki soruşturmayı tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Emre Öztürk hakkında, ‘bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istedi.

EV BORCU İÇİN GECELERİ PİZZACIDA ÇALIŞIYORDU

İBB Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde Karacaahmet Mezarlığı'nda özel güvenlik görevlisi olarak çalışan 2 çocuk babası Bayram Malkoç (40), bir yıl önce Pendik'te aldığı evin taksitlerini ödemek için ek iş olarak Beykoz Kavacık'ta bir pizzacıda geceleri motosikletli kurye olarak çalışıyordu. O gece, işe yeni başlayan arkadaşı Cengiz Üliç'e (33) adres öğretmek için Kavacık'taki işyerlerinden birlikte yola çıkıp Beykoz'da bir adrese pizza götürdüler. Dönüşte Yeni Riva yolu üzerinde kırmızı ışıkta bekliyorlardı. Yeşil ışık yandığında ağır ağır hareketlendiler ama arkadan hızla gelen Emre Öztürk'ün kullandığı lüks otomobilin altında kaldılar. Bayram Malkoç oracıkta can verirken, arkadaşı Cengiz Üliç ve Emre Öztürk'ün çarpması sonucu takla atan araçta bulunan Mehmet Büyükörün (51) ile eşi Esra Büyükörün (42) yaralandılar.

165 promil alkollü olduğu belirlenen ve şoför olarak çalıştığı öğrenilen Emre Öztürk ise kaza sonrası kullandığı lüks otomobilin plakasını söktü. Olay yerinden kaçmaya çalışan Öztürk, çevredeki vatandaşların olay yerine gelen polis ekibine ihbarı üzerine kıskıvrak yakalandı. Öztürk ifadesinde, “Olay tarihinde saat 01.00sıralarında Riva yolu üzerinden Kavacık istikametine seyir halindeydim. Araç, Deniz Filo isimli şirkete aittir. Tünelden çıktıktan sonra ışıklara doğru yaklaşmaktayken, sağ şeritte bulunan motosikletlileri gördüm. Onlara selektör taktım. Kırmızı ışık yanmıyordu. Seyir halindeki motosiklet benim şeridime girince frene bastım fakat otomobil durmadı. Çarpışma gerçekleşti. Yol boş olduğu için o kadar hız yapmıştım. Hatırladığım kadarıyla hızım 120-130 kilometreydi. Alkol olarak sadece 2 tane bira içmiştim. Arkadaşıma gitmek amacıyla ve orada kalacağımdan dolayı alkollü olarak yola çıkmıştım” dese de, kamera görüntülerinden hiç fren yapmadan kazaya neden olduğu görüldü. Tutuklanan sürücü cezaevine gönderildi.

 

BORCUNU ARKADAŞLARI ÖDEDİ

Kazada ölen evli ve iki çocuk babası Bayram Malkoç'un tek amacı bir ev sahibi olabilmekti ve geçtiğimiz yıl da hayalini kurduğu evi Pendik'te satın aldı. Malkoç'un 47 bin lira borcu kalmıştı. Onu ödemeye çalışırken yaptığı ek iş nedeniyle canından olması nedeniyle, kadrolu olarak çalıştığı Mezarlıklar Müdürlüğü'ndeki arkadaşları bu duruma duyarsız kalmadı. Hep birlikte bu parayı topladılar ve arkadaşlarının kalan ev borcunu ödediler.

Beykoz Cumhuriyet Savcılığı tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturma sonucunda, sanık Emre Öztürk hakkında, ‘bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle fezleke düzenlendi. Düzenlenen fezlekede, sanığın alkollü olduğu ve sonucunu öngörebildiği halde bu şekilde direksiyon başına geçerek kazaya neden olduğuna vurgu yapıldı. Savcılık, yargılamanın yapılması için fezlekeyi Ağır Ceza Mahkemesi'nin bulunduğu Anadolu Adliyesi'ne gönderdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.