1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kendini Bolivya'nın geçici devlet başkanı ilan eden Anez'ın ırkçı paylaşımları ortaya çıktı
Kendini Bolivya'nın geçici devlet başkanı ilan eden Anez'ın ırkçı paylaşımları ortaya çıktı

Kendini Bolivya'nın geçici devlet başkanı ilan eden Anez'ın ırkçı paylaşımları ortaya çıktı

Evo Morales'in istifasının ardından kendisini Bolivya'nın geçici devlet başkanı ilan eden Jeanine Anez’in 2013 yılında sosyal medya hesabından ülkede yaşayan yerlilere yönelik ırkçı paylaşımlarda bulunduğu öne sürüldü.

A+A-

Kendini devlet başkanı ilan eden İkinci Senato Başkan Yardımcısı Jeanine Anez'in 2013 yılında  sosyal medyada paylaştığı mesajlar ortaya çıktı.

Sol'un aktardığına göre ülkedeki yerlilere yönelik ırkçı ifadeler kullandığı bir mesajda Anez, "Yerlilerin satanik ayinlerinden arındırılmış özgür bir Bolivya düşlüyorum. Bu ülke/şehir, yerliler için değil. İlla bir yerde yaşayacaklarsa, dağa ya da El Chacho ovasına gitsinler" diyor.

Anez'in yine aynı yıl, yerlilerin dini günlerine yönelik "Ne Aymara'sı (Yeni yıl), ne sabah yıldızı!!! Şeytana tapanlar, kimse tanrının yerini alamaz" dediği görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.