1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. KIB-TEK vurgununda para ve slipler kayıp
KIB-TEK vurgununda para ve slipler kayıp

KIB-TEK vurgununda para ve slipler kayıp

KIB-TEK abonelerinden tahsil edilen 468 bin 680 TL’yi usulsüzce zimmetine geçirdiği iddiasıyla tutuklanan Deniz Gürmanoğlu ve Toner Tanözü’nün tutukluluk süresi 4’er gün uzatıldı

A+A-

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (KIB-TEK) Gazimağusa Bölge Amirliği’nde görev yapan Deniz Gürmanoğlu ve Toner Tanözü aleyhine başlatılan “kamu görevlisi tarafından sirkat” suçuyla ilgili yürütülen polis soruşturması devam ediyor.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Kıdemli Yargıç Mesut Mesutoğlu huzurunda görüşülen dünkü ek tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı İlhan Damdelen, meseleyle ilgili gelişmeleri aktarması için, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan Osman Üreten’i yeminli şahadete çağırdı.   

Tanık polis Osman Üreten, zanlıların, 2017-2018 yılları arasında, kadrolu olarak çalışmakta oldukları KIB-TEK Gazimağusa Şubesi’ne aboneler tarafından pay point sistemi ile yatırılan toplam 468 bin 680 TL’yi, şubenin banka hesabına yatırmayıp çaldıklarını iddia etti.

Tanık polis Osman Üreten, gerek kurumun gerekse kendi incelemeleri sonucu, pay point sistemi ile banka şubesine yatırılan paranın eksik olduğunu anlattı ve zanlıların kurumdaki görevlerine değindi.   

Osman Üreten, pay point cihazından sorumlu olan zanlı Deniz Gürmanoğlu’nun, her sabah pay point cihazından parayı alıp, ana vezneye slipleriyle teslim etmekle görevli olduğunu belirterek, Toner Tanözü’nün de ana veznede görev yaptığını anlattı.   

Zanlı Toner Tanözü’nün paraları slipleriyle teslim alıp, kuruma ait formu kesmekle yükümlü olup, toplanan paranın bankaya yatırılması gerektiğini dile getiren tanık polis, hem merkezin hem de şubelerin işlemlerden haberdar edilmesi gerektiğini söyledi.

Tanık polis, ilk şikayetin 27 Ağustos tarihiyle ilgili olup, sirkat edildiği iddia edilen miktarın 5 bin 90 TL olduğunun belirtildiğine vurgu yaptıktan sonra 2017-2018’e ait belgelerle, KIB-TEK genel müdürünün polise gelerek şikayetçi olduğunu mahkemeye aktardı.

Tanık polis, çok yönlü yürüttüğü soruşturmasını tamamlayabilmek için, tahkikata etki etme olasılığı olan zanlılar aleyhine mahkemeden ek tutukluluk süresi talep etti.  Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç, serbest kalmaları halinde tahkikata etki etme olasılığı olan zanlıların 4’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi. 

Kıdemli yargıç, ayrıca, avukatların talebiyle şikayetleri olan zanlıların, doktor kontrolünden geçirilmesi yönünde direktifte bulundu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.