1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Kıbrıs Amerikan Üniversitesi “EMAA 20. Yıl Müzayedesi”ne ev sahipliği yaptı
Kıbrıs Amerikan Üniversitesi “EMAA 20. Yıl Müzayedesi”ne ev sahipliği yaptı

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi “EMAA 20. Yıl Müzayedesi”ne ev sahipliği yaptı

Sanat deyince önde gelen Kıbrıs Amerikan Üniversitesi 55/57 Social Space’in kapılarını sanatta 20. Yılını kutlayan Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA)’ne açtı.

A+A-

Sanat deyince önde gelen Kıbrıs Amerikan Üniversitesi 55/57 Social Space’in kapılarını sanatta 20. Yılını kutlayan Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA)’ne açtı.

“Herkes için sanat” vizyonuyla 2002 yılında faaliyetlerine başlayan EMAA, 20’nci yılını 55/57 Social Space’de düzenlenen resepsiyon ve gelenekselleşmesi planlanan 2.  EMAA Müzayedesi ile kutladı.

Resepsiyona; Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) COO’su Doç. Dr. Hüda Hüdaverdi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Demirel’in yanı sıra; EMAA Yönetim Kurulu Eş Başkanları ve üyeleri ile çok sayıda sanatçı ve sanat sever katılım gösterdi. EMAA Eş Başkanı Zehra Şonya açılış konuşmasında EMAA’nın 20. yılını kutladıklarından dolayı büyük bir mutluluk içinde olduklarını dile getirdi. Derneğin bugünlere özverili çalışma arkadaşları ve onları destekleyen kurum ve kuruluşların sayesinde geldiklerini ifade ederek teşekkürlerini sundu.

“EMAA ile birlikte tam 20 yıldır KKTC’deki sanatı eğitim ve üretim anlamında destekliyoruz.”

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Rektörü ve EMAA Yürütme Kurulu Eş Başkanı Prof. Dr. Gökçe Keçeci yaptığı basın açıklamasında, EMAA’nın 20. yılını kutlamaktan dolayı duyduğu gururu ve mutluluğu dile getirerek, EMAA’nın tam yirmi senedir sanatı bu topraklarda değerli kılmaya çalıştıklarının üstünü çizdi. Prof. Dr. Keçeci “Kıbrıs, EMAA gibi sanat örgütleri sayesinde sanatı ve sanatçıyı daha farklı değerlendirmekte. Tam yirmi yıldır sanatı, sanatçıyı ve sanatçı adaylarını eğitim ve üretim alanında destekliyoruz. Bu güzel sanat yolunda yılmadan, yorulmadan bizimle çalışan, destek olan herkese teşekkürlerimi sunarım.” dedi. KAÜ Rektörü Prof. Dr. Keçeci EMAA’nın “Herkes için sanat” anlayışının Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin de misyonu olduğunu, KAÜ olarak EMAA’nın daha nice 20. yıllarında ev sahipliği yapmak istediklerini dile getirdi.

“2. EMAA Müzayedesi oldukça çekişmeli geçti”

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı 2. EMAA Müzayedesi’nde birçok sanatçının eseri 55/57 Social Space’in sergi salonlarında konuklarla buluştu. Toplamda 15 eserin alıcı bulduğu müzayede oldukça çekişmeli geçti. Lefkoşa Belediye Orkestrası’nın (LBO) müzik dinletisiyle başlayan resepsiyon EMAA ile iş birliği yapan kurum ve kuruluşlara, derneğin 20 yıllık serüvenine katkı koyan ve emek veren isimlere teşekkür belgeleri ile plaket ve heykelciklerin takdiminin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.