1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nden farklı bir görsel şölen…
Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nden farklı bir görsel şölen…

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nden farklı bir görsel şölen…

Ediz Tuncel’in 100 Fotoğraf ve  Resimden oluşan “Köşe Bucak Kuzey Kıbrıs Foto-Resim Sergisi” Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali tarafından açılacak…

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi öğretim görevlisi Ediz Tuncel’in 20 yılda oluşturduğu fotoğraf arşivinden seçilerek sulu ve yağlı boya efektleriyle yeniden resmedilen 100 fotoğraf ve resimden oluşan “Köşe Bucak Kuzey Kıbrıs Foto-Resim Sergisi”, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali tarafından açılacak. Sergide, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ve Kıbrıs Türkü’nün Dipkarpaz’dan Yeşilırmak’a kadar doğal, kültürel ve tarihi değerleri yansıtılacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Kıbrıs Modern  Sanat Müzesi’nin resim ve fotoğraf sanatlarını birleştirerek görsel sanatlara farklı bir bakış açısı getirmek amacıyla ev sahipliği yapacağı sergi, 29 Mart 2019 saat 10.00’da, Yakın Doğu Koleji Sergi Salonu’nda açılacak.

Ülkemiz ile Kıbrıs Türkü’nün doğal, kültürel ve tarihi değerlerinin farklı bir bakış açısıyla sergileneceği sergi, iki hafta boyunca 10.00-12.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Ediz Tuncel: “Fotoğraf Sanatını Resim Sanatıyla Birleştirerek Farklı Bir Konsept     Yaratmayı Amaçladık…”

Ediz Tuncel sergi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Kuzey Kıbrıs’ın Dipkarpaz’dan Yeşilırmak’a kadar hemen her bölgesinde çekilen fotoğrafların yağlı ve sulu boya efektlerin verilmesiyle oluşturulan yüz fotoğraf ve resmin sanatseverlerin beğenisine sunulacağını söyledi.

“Köşe Bucak Kuzey Kıbrıs Foto-Resim Sergisi”nde görsel sanatların iki yakın dalı olan resim ve fotoğraf sanatlarını birleştirmeyi amaçladıklarını belirten Tuncel, uzaktan bakıldığında fotoğraf, yakından bakıldığında ise resim algısı verecek olan 100 foto-resimin izleyiciye sunulacağını ifade etti. Tuncel, “Kıbrıs Modern Sanat Müzesi çok önemli bir toplumsal eksikliğe dikkat çekmek için çok kısa bir zaman dilimi içerisinde, Kıbrıs ile yakın coğrafyamızda bugüne kadar görülmemiş bir hız ve boyutta, ülkemize ve halkımıza çok boyutlu  sergiler sunmaya devam ediyor. Binlerce birbirinden etkileyici resimden oluşan bu görsel şölenler sürecinde ressamların tuvallerine yansıyan renklerin, ışığın, konseptlerin, duyguların, bakış açılarının yansımalarını, kültürlerle özdeşleşmesini, bütünleşmesini, keyifle izledik ve izlemeye devam ediyoruz. Özel efektler     vererek fotoğraftan resime dönüştürdüğümüz, yeniden oluşturduğumuz foto-resimler de giderek büyüyen ve zenginleşen bu muazzam birikime küçük bir katkı koyacak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.