1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Kıbrıs Modern Sanat Müzesi”nin temelleri YDÜ kampüsünde atılıyor…
“Kıbrıs Modern Sanat Müzesi”nin temelleri YDÜ kampüsünde atılıyor…

“Kıbrıs Modern Sanat Müzesi”nin temelleri YDÜ kampüsünde atılıyor…

“Kıbrıs Modern Sanat Müzesi”nin Temelleri Yakın Doğu Üniversitesi Kampüsünde Atılıyor…

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi tarafından ülkemizdeki sanatsal yaratıcılığı kitlelere ulaştırma, kültürel kimliği uluslararası sanat ortamıyla paylaşmak ve toplumun sanatla bütünleşmesini sağlamak amacıyla kurulan “Kıbrıs Modern Sanat Müzesi”nin temel atma töreni, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın katılımıyla yapılıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, “Kıbrıs Modern Sanat Müzesi” temel atma töreni, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı başta olmak üzere, Başbakan Tufan Erhürman, bakanlar, devlet ve hükümet yetkilileri yanında Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ile davetli misafirlerin katılımıyla, 9 Ağustos 2018 Perşembe günü, saat 09.00’da Yakın Doğu Üniversitesi Kampüsü’nde gerçekleşecek.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk Modern Sanat Müzesi olma özelliğini taşıyacak olan Kıbrıs Modern Sanat Müzesi, modern ve çağdaş alandaki tüm yapıtların sergilenmesine fırsat verebilecek bir alt yapıyla ve mimariyle inşa edilecek.

Gelecek Nesillere İlham Kaynağı Olacak Müze 20 Bin Metrekare Alana Sahip Olacak…

20.000m2 kapalı alana sahip, 6 katlı Yakın Doğu Üniversitesi ‘’Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’’ 1300 kişilik fuaye salonu, 4 kalıcı koleksiyon salonu, 2 geçici koleksiyon salonu, 2 fotoğraf sergi salonu ve 3 heykel koleksiyon sergi salonu ile birlikte toplam 14 salondan oluşuyor. Sanat dünyasıyla ilgili konferans ve sempozyumların gerçekleştirilebileceği 120’ser kişilik sinevizyon ve konferans salonu, ender eserlerin analiz ve restorasyonlarının yapılacağı stüdyo ve laboratuvarlar, fotoğraf stüdyosu, fotoğraf ve restorasyon laboratuvarı, uzman ofisleri, sinevizyon salonu, toplantı odaları, özel eserlerin korunması için iklimlendirilmiş depolar, tamir ve bakım atölyeleri yer aldığı müzede ayrıca sanat tarihine ışık tutacak tam donanımlı bir kütüphane ve arşiv bulunuyor.

Doç. Dr. İrfan Günsel: “Gelecek Nesillere İlham Kaynağı Olacak İzler Bırakılacak”

Yakın Doğu Üniversitesi olarak ülkemizin önemli bir eksikliğinin giderilmesi konusunda girişimler başlattıklarını dile getiren Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı    Doç. Dr. İrfan S. Günsel, sanat müzesinin oluşturulması için yeni bir misyon üstlenildiğini belirtti.

Doç. Dr. Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Suat Günsel’in vizyonu ve girişimi ile başlatılan Kıbrıs Modern Sanat Müzesi ile ülke sanatımızın dünya ile buluşmasının sağlanacağını ifade etti. Özellikle gençlerin çağdaş ve modern sanata, tasarıma, mimariye olan ilgisini önemsediklerini anlatan Doç. Dr. Günsel, modern, çağdaş ve yerel kültürle bütünleşen bir sanat anlayışıyla sürdürülebilir ve gelecek nesillere ilham kaynağı olacak izler bırakmak istediklerini söyledi. Modern bir mimari bir tasarıma sahip olacak müzenin, salonları, laboratuvarları, stüdyoları ve atölyeleriyle Yakın Doğu coğrafyasında örnek teşkil edeceğini dile getiren Doç. Dr. İrfan S. Günsel, hem ülke sanatının dünyaya açılmasına hem de kültürel mirasın korunarak geleceğe aktarılmasına öncülük edecek müzenin müze-toplum ilişkisinin de geliştirilerek müze kültürünün yaygınlaşmasına da vesile olmasını temenni etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.