1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Kıbrıs Türk kültürünü tanıtan Özgen’e ödül
Kıbrıs Türk kültürünü tanıtan Özgen’e ödül

Kıbrıs Türk kültürünü tanıtan Özgen’e ödül

Kıbrıslı Türk dansçı Özgen Özgen, sergilediği dans performansıyla yurt dışında ülkemizi temsil edip, ödülden ödüle koşuyor.

A+A-

İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi tarafından düzenlenen ‘Kıbrıslı Türkler’in Ada’ya Gelişinin 100. Yılı Başarı Ödülleri” Gala gecesinde Kıbrıslı Türk dansçı Özgen Özgen ‘Kıbrıs Türk Kültürü Tanıtımı Üstün Yetenek Kategorisi’nde “En iyi erkek temsil” ödülünü aldı.

Özgen, Kıbrıs Türk müziği ve dansının dünya çapında cazibesini arttıran bir sanatçı. Uluslararası alanda da tanınan Özgen, öğretmen, koreograf ve gösteri yönetmeni olarak görev yapıyor.

Aslen Güzelyurtlu olan ve uzun yıllar yaşamını Londra’da sürdüren sanatçı, sergilediği performanslarıyla büyük beğeni topluyor. Sadece Kıbrıslı Türkler değil yabancılar tarafından da büyük ilgi gören Özgen, kariyerinde başarı merdivenlerini tırmanıyor.

Bugüne kadar 35’ten fazla ülkede turneye çıkan dansçı, dünyanın her yerinde hayran kitlesine sahip.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.