1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Kıbrıs Türkü büyük bir özgürlük ve güvenlik içinde”
“Kıbrıs Türkü büyük bir özgürlük ve güvenlik içinde”

“Kıbrıs Türkü büyük bir özgürlük ve güvenlik içinde”

Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, doğru olanın herkesin tüm konuşmaları dinleyerek muhatapların cevap vermesi olduğunu belirtti

A+A-

Töre, “Özgürlük güvenlik ve egemenlik” başlığıyla yaptığı konuşmasında, müzakerelerin yıllardır devam ettiğini, Kıbrıs Türkü’nün TC garantörlüğünde büyük bir özgürlük ve güvenlik içerisinde olduğunu belirtti.

“O kadar özgür ki TC’nin işgalci olduğunu söyleyebiliyor” diyen Töre, bölgede yaşanan sıkıntılara değinerek Libya’ya ilgili içinde bulunulan durumu değerlendirdi.

Töre, KKTC’nin de-facto durumunu tüm dünyanın bildiğini ve bunun aksine bir adım atılamayacağını, TC’nin iş birliği anlaşmaları yapmamış olsaydı yaşanabileceklere örnek vererek, TC’nin bu adımlarının desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Deniz yetki alanları, yapılan anlaşmalar ve atılan adımlarla ilgili bilgi veren Töre, bölgedeki gerginliklerin sadece Kıbrıs konusunda çözüm sağlayarak giderilemeyeceğini kaydetti.

HAMZAOĞULLARI: “BALIKÇILARA SİGORTALARI ÖDENEREK YAŞAM ŞANSI VERİLMELİ”

CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları, geçmişte farklı günlerde toplanan Genel Kurul’a işaret ederek Bakanlar Kurulu’nun perşembe günleri yapılmasının mesaiyle uyumlu olması nedeniyle tercih edildiğini, istenirse yeniden bu yönde karar alınabileceğini kaydetti.

Hamzaoğulları, 331 balıkçının doğrudan gelir desteğinden yararlandığını ancak sadece 64 balıkçının sigortasını yatırdığını söyledi.

“Sosyal Sigortasını ödeyen balıkçılar” konusunda konuşan Hamzaoğulları, geçmişte yetkililere balıkçılarla ilgili sorduğu sorular ve aldığı cevapları sıralayarak, balıkçılara verilen doğrudan gelir desteği hakkında bilgi verdi.

Hamzaoğulları, balıkçıların yaşadığı sıkıntılara ve kuzey denizinin zorluklarına değinerek, bu balıkçıların sigortalarının ödenerek yaşam şansı verilmesini istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.