1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Kıbrıs'ı Kıbrıslılara bırakalım cümlesini 2 sene önce söyledim"
"Kıbrıs'ı Kıbrıslılara bırakalım cümlesini 2 sene önce söyledim"

"Kıbrıs'ı Kıbrıslılara bırakalım cümlesini 2 sene önce söyledim"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, "Kıbrıs'ı Kıbrıslılara bırakalım, daha fazla müdahale etmeyelim" şeklindeki sözlerini yaklaşık 2 sene önce söylediğini belirtti

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Kıbrıs’ı Kıbrıslılar yönetmeli” şeklindeki sözleri gündem yaratmıştı. Soyer’in açıklamalarına AK Parti ve MHP cephesinden sert eleştiriler gelmişti.

SOYER, SÖZLERİ 2 YIL ÖNCE SÖYLEDİĞİNİ BELİRTTİ

Bugün, Soyer’in o sözlerini yaklaşık 2 sene önce Kıbrıs’ta düzenlenen Cittaslow (yavaş şehir) toplantısında söylediği ortaya çıktı.

Konuyla ilgili Gündeme Bakış’a konuşan Başkan Soyer, “Birkaç hafta önce Dipkarpaz Belediye Başkanı ziyaretime geldi. Yanında gazeteci arkadaşlar da vardı. Ancak burada o sözleri söylemedim. O sözlerim yeniymiş gibi verildi. Ben de anlamış değilim. 2 yıl önce Cittaslow toplantısı için Kıbrıs’a gitmiştim. O zaman da barış görüşmeleri vardı. Kıbrıs üzerine değerlendirmelerde bulunmuştum. 2 yıl önceki sözlerimin şimdi verilmesini aklım almıyor. Burada bir kasıt var. Normal bir şey değil” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.