1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kıbrıslı Türkler avantajı kaybedebilir
Kıbrıslı Türkler avantajı kaybedebilir

Kıbrıslı Türkler avantajı kaybedebilir

Türkiye ve Kıbrıslı Türkler aleyhine alınacak yeni bir karara zemin hazırlayacağı tehlikesi olduğunu vurguladı.

A+A-

Kapalı Maraş’ın açılması ile ilgili alınan kararı değerlendiren siyaset bilimciler, konunun çok ciddi ve çok boyutlu olduğu üzerinde durarak, sürecin doğru yönetilmezse Türkiye ve Kıbrıslı Türklerin arzu ettiği sonuçların çok ötesine geçilebileceği gibi, AİHM’ye de yapılacak yeni başvuruların önünün açılabileceği tehlikesinin var olduğuna dikkat çektiler.

EVRE: TAZMİNATLARA DA DAVA AÇILDI

LAÜ Kamu Yönetimi Bölümü Başkanı ve Siyaset Bilimci Doç. Dr. Bülent Evre, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde Kıbrıs’ın kuzeyindeki Rum mallarıyla ilgili Türkiye aleyhine açılan davalarda, gerek Kıbrıslı Türkler gerekse Türkiye’nin “Demopulos” davasıyla birlikte avantajlı bir konum elde ettiğini kaydetti.

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin itirazına rağmen, AİHM’nin Taşınmaz Mal Komisyonu’nu etkin bir iç hukuk yolu olarak kabul ettiğinden bahseden Evre, “Söz konusu komisyona binlerce başvuru yapıldığını biliyoruz; bugüne kadar 6 bin 544 adet başvuru olduğu ve bunun sadece 970’ine dostane çözüm ve 33’üne de duruşma yoluyla çözüm bulunduğu kaydedilmektedir. Ancak söz konusu komisyon kararlarına rağmen, bir süreden beri tazminatların ödenmesinde gecikmeler yaşanmakta ve hatta bu gecikmeler için de davalar açılmaktadır”dedi.

Haberin devamı için tıklayınız
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.