1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kıbrıs'ta hedef 1.5 milyon turist
Kıbrıs'ta hedef 1.5 milyon turist

Kıbrıs'ta hedef 1.5 milyon turist

Geçen yıl 1.2 milyon turist ağırlayan KKTC'de bu yıl hedef 1.5 milyon kişi. Ada, Türkiye'den gelen ziyaretçi oranını artırmayı hedefliyor.

A+A-

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, geçen yıl Kıbrıs'a 1,2 milyon turist geldiğini, bu yıl hedeflerinin 1,5 milyon olduğunu söyledi.

Geçen yıl 965 milyon dolar turizm geliri elde ettikleri bilgisini veren Ataoğlu, şöyle konuştu:

"Nisan ayı itibarıyla AnadoluJet'in belirli yerlerden sefer koymasından ümitliyiz. Yine onun dışında geçen yıl Alanya-Girne arası, havanın müsait olduğu süre içerisinde, gemi seferleri başlattık. Bu yıl aynı düşünce içerisindeyiz ve onun da çalışmasını yapıyoruz. Hem AnadoluJet'in hem de gemi seferlerinin devreye girmesi, 1,5 milyon turist sayısına ulaşmak için ciddi bir adım olacak. Gelirin de aynı oranda artmasını hedefliyoruz."

Kıbrıs'a gelen turistlerin yüzde 65-70'inin Türk olduğunu anlatan Ataoğlu, bu oranı yüzde 80'e çıkarmak istediklerini kaydetti.

Türkler dışında ağırlıklı olarak İngiliz ve Alman ziyaretçileri ağırladıklarını ifade eden Ataoğlu, turist başına düşen gelirlerinin 750-800 dolar olduğunu, bunu bin dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu arada TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye'den KKTC'ye tatil satışlarına 12 taksit uygulanması konusunda girişimlerinin olduğunu, bu hafta pozitif netice umduklarını bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.