1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kılıçdaroğlu'ndan skandal sözler! İşçileri sokağa çağırdı
Kılıçdaroğlu'ndan skandal sözler! İşçileri sokağa çağırdı

Kılıçdaroğlu'ndan skandal sözler! İşçileri sokağa çağırdı

Yerel seçimlerde HDP ve İP ile istediği ittifak zeminini yakalayamayan ve kazanmayacağını anlayan Kemal Kılıçdaroğlu işçileri sokağa çağırdı.

A+A-

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir işçi hakkını aradığı için hapse atılıyor ve işçiler meydana çıkmıyorsa kimse kusura bakmasın o işçiler işçi değil" dedi

Yerel seçimler için gerçekleştirdiği ittifak görüşmelerinde umduğunu bulamayan ve yaptırdığı anketlerde de istediği sonuçları göremeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu işçileri sokağa çağırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki insan hakları ve adalet çalıştayında konuştu. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ndeki düzenlemelerden bahseden Kılıçdaroğlu, işçilere "Sokağa çıkın" çağrısında bulundu

"En çok isyan etmesi gereken sendikalar"

Konuşmasında "Bir devlet benim çalışma hakkımı teslim etmiyorsa, sosyal devlet olma anlayışından uzaklaşmış demektir" diyen Kılıçdaroğlu, "En çok isyan etmesi gereken sendikalar. Anayasa, çalışma ve dinlenme hakkı var diyor... Hak aradı diye eğer işçiler hapse atılıyorsa ve iki büyük sendika sessiz kalıyorsa ciddi bir sorunumuz var demektir. 'Ücretleri elden vermeyin bankaya yatırın oradan çekelim, elden verdiğin zaman sigorta pirimimi ödemiyorsun, vergi vermiyorsun' diyor işçiler. 'Tahta kurusu var yatamıyorum' diyorlar. Bunu istedi diye işçiler topluca hapse atıldı. İnsaf ya, bütün meydanların dolması lazım. Şimdi diyecekler ki, 'Kılıçdaroğlu işçileri isyana teşvik ediyor'... Hak arama talebinde bulunan bir işçi yakalanıp hapse atılıyor ve diğer işçiler meydana çıkmıyorsa kimse kusura bakmasın o işçiler işçi değil" şeklinde konuştu.

Fransa'ya özendiler

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Uğur Tunçay, Paris’teki sokak eylemlerini örnek göstererek Ankara’da da benzer bir ayaklanma çıkması için çağrı yapmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.