1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik serbest bırakıldı
Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik serbest bırakıldı

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik serbest bırakıldı

Celal Çelik adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

A+A-

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik savcılık sorgusunun ardından yurtdışına çıkış yasağı konulması talebiyle hakimliğe sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza hakimliği de Çelik hakkında, yurt dışına çıkış yasağı uygularak serbest bırakılması kararını verdi.

 

celal-celik-orta
 

Avukat Celal Çelik, FETÖ soruşturması kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 15 Eylül’de Ankara’da gözaltına alınarak İstanbul’a getirilmişti.

 

Avukat Celal Çelik duruşmadan sonra savcılık adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çelik'i mahkeme çıkışında CHP'li vekiller karşıladı.
 

 Avukat Celal Çelik adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çelik’i mahkeme çıkışında CHP’li vekiller karşıladı.

 

KILIÇDAROĞLU’NUN SERBEST BIRAKILAN AVUKATI HAKKINDAKİ İDDİALAR

Savcılığın yurtdışı yasağı konularak serbest bırakılması talebi üzerine hakimlik tarafından serbest bırakılan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik hakkında, “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”, “Terör örgütü propagandası yapmak” ve “Terör örgütüne yardım etmek” suçlarından soruşturma başlatıldığı belirlendi.

Savcılığın sevk yazısında Çelik’in 2 Mart 2014 tarihinde Twitter hesabından FETÖ mensuplarınca o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan kastedilerek oluşturulan “başçalan” isimli Twitter hesabından yapılan paylaşımları retweet yaparak gündemde tutmaya çalıştığı, bu şekilde “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçunu işlediği iddia edildi.

Savcılığın yazısında Çelik’in katıldığı televizyon programlarında MİT TIR’larına ilişkin açıklamalar ile 15 Temmuz darbe girişimi için kullandığı “kontrollü darbe” ifadesiyle ise “FETÖ terör örgütü propagandası yaptığı” iddia edildi.

Çelik’in YARSAV’a yardımda bulunması, MİT TIR’larının durdurulmasında yer aldığı belirlenen Süleyman Gürbüz ve ByLock kullanıcısı olduğu iddia edilen Fatih Gürsul ile yoğun irtibatının bulunması nedeniyle de “FETÖ/PDY terör örgütüne yardım ettiği” iddia edildi.

Savcılık bu suçlamalar kapsamında Çelik hakkındaki örgüt üyeliği hususuna ilişkin soruşturmanın devam ettiğini belirttiği yazısında, atılı suçun niteliği, mevcut delil durumu ve kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların dikkate alınarak yurtdışına çıkış yasağı konulması şeklinde adli kontrol tedbirinin uygulanmasını talep etti. Hakimlik de savcılığın talebi doğrultusunda Çelik’in serbest bırakılmasına karar verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.