1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kim ne kadar vergi ödedi?
Kim ne kadar vergi ödedi?

Kim ne kadar vergi ödedi?

Maliye Bakanı Serdar Denktaş açıklasın;

A+A-

Yeni Bakış

Gelir ve Vergi Dairesi’nin işletmelere yüklü miktarda re-sen vergi borcu çıkarması yanında bazı işletmelerin vergi borçlarının görmezden gelindiği iddialarının ardı arkası kesilmiyor. Birçok işletmeye ve küçük esnafa re-sen vergi borcu çıkaran Gelir ve Vergi Dairesi’nin, ekonomik sıkıntı içinde boğuşan birçok işletmeyi de kapanma noktasına getirdiği, yüklü miktarda borcu olduğunu belirledikleri kimi işletmelerin bir kısmının borcunu ise sildiği belirtiliyor. 

Denktaş ve Bulutoğluları’nın ortak oldukları şirket ne kadar vergi ödedi?

Maliye Bakanı Denktaş ve Lefkoşa Türk Belediyesi Eski Başkanı Cemal Bulutoğluları’nın ortak oldukları şirketin ne kadar vergi ödediği bugün hala bilinmezken,  Gelir ve Vergi Dairesi tarafından bu konuda aydınlatıcı bilgi verilmiyor. Geçtiğimiz yılın belirlenen vergilerinin hangi kritere göre belirlendiği konusunda da kamuoyunu aydınlatmayan Bakan Denktaş ile Gelir ve Vergi Dairesi yetkililerinin halkın önünde çıkıp bu konulara açıklık getirmesi bekleniyor.

Denktaş sessizliğini koruyor 

Bunun yanında Gelir ve Vergi Dairesi,  kime, ne kadar, hangi kriter baz alınarak vergi çıktığı konusunda ve vergi borcu olanların nasıl vergi borcu yazısı alabildikleri hakkında halka çıkıp açıklama yapması beklenirken, gazetemiz aracılığıyla bir süre önce çağrıda bulunduğumuz, re-sen verginin hangi kriterlere göre belirlendiğini açıklamasını talep ettiğimiz Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise bu konuda sessizliğini koruyor. 

Koçaklar ve Kalkanlı’nın oğlu ne kadar vergi ödedi?

Kime, neye göre re-sen vergi borcu çıkardığı konusunda kriterleri ortaya koymayan ve açıklama yapmayan Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın, Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı’nın oğlunun şirketi ile Vergi Dairesi’nde görevli amir Salih Koçak’ın kardeşi Murat ve Hasan Koçak’ın şirketlerinin bugüne kadar ne kadar vergi ödediğini açıklaması bekleniyor.  

Kalkanlı, kaynı ile ortak olduğu şirkete vergi ödedi mi?

Öte yandan, Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı’nın kaynı ile birlikte ortak olduğu inşaat şirketinin ne kadar vergi ödediğiyle birlikte, devlet memuru görevinde bulunduğu sırada nasıl ek iş yaptığını, devletin üst mevkisinde bulunan bir kişi olarak vergi kaçakçılığına kendisi dahil olmak üzere nasıl göz yumduğunu açıklaması bekleniyor.   

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.