1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kış sebzeleri cep yaktı
Kış sebzeleri cep yaktı

Kış sebzeleri cep yaktı

Pazar günleri Lefkoşa-Terminal alanında kurulan Açık Pazar’a vatandaşın ilgisi bu hafta da yoğun oldu

A+A-

Pazar günleri Lefkoşa-Terminal alanında kurulan Açık Pazar’a vatandaşın ilgisi yoğundu. Kış sebzelerinin cep yaktığı açık pazarda tezgahların kralı kilosu 12 TL ile çilek oldu. 

Sebzeler cep yaktı

Yine sebzeler arasında Kıbrıslının vazgeçilmezleri arasında olan patlıcan 7.50 – 8 TL ile tezgahlardaki zam şampiyonluğuna ulaştı. Hemen hemen her yemekte kullanılan kapya biber ise kilosu 10 TL’den alıcısını bekledi.  

Domates yine yükselişte

Aylardır fiyat yüksekliği rekorunu kimseye kaptırmayan yemeklerin vazgeçilmez ana katkı maddesi olan domatesin yerlisi 6 TL’den tezgahlardaki yerini alırken, kalitesine göre değişen domateslerin fiyat aralığı ise 2.50 ila 3.50 arasında değişti.  

Sivri biber de cep yaktı

5-6 ve 10 TL ile değişen fiyat aralığıyla tezgahlardaki yerini alan sivri biber de vatandaşların tepkisine neden oldu. “Sofralardan eksik olmayan en basitinden biberin kilosu bile 5 TL ise varın gerisini siz düşünün” diyen vatandaş, ülkedeki ekonomik şartların ağırlığının gün geçtikçe kendini daha fazla hissettirdiğine işaret etti. Cennet hurması da bu hafta kilosu 5 TL ile tezgahlardaki yerini aldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.