1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Kısmetse hepsi pazartesi ya da salı günü ödenecek”
"Kısmetse hepsi pazartesi ya da salı günü ödenecek”

"Kısmetse hepsi pazartesi ya da salı günü ödenecek”

Maliye Bakanı Amcaoğlu, binlerce kamu çalışanı ve emeklinin dört gözle beklediği 2 aylık hayat pahalılığı kesintisinin ödenmesiyle ilgili nihayet tarih verdi

A+A-

PAZARTESİ YA DA SALI…

Hayat pahalılığından kesinti yapılması kararının Anayasa Mahkemesi’nden geri dönmesiyle, maaşından kesinti yapılan kamu çalışanları ve emeklilerinin umutlu bekleyişi nihayet son buluyor. Bakan Amcaoğlu, “Şu anda son teknik çalışmalarını yapıyoruz. Kısmetse hepsi pazartesi ya da salı günü ödenecek” dedi Binlerce kamu çalışanı ve emeklinin dört gözle beklediği, hayat pahalılığından kesilip geri ödenmeyen temmuz ve ağustos aylarına ait hayat pahalılığı farkının önümüzdeki hafta içerisinde ödeneceği açıklandı. KIBRIS Gazetesi’ne konuşan Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu,  bu farkı geri ödemek için teknik çalışma yaptıklarını ve hedeflerinin pazartesi ya da salı günü ödemek olduğunu bildirdi.

Bakan Amcaoğlu, “Şu anda son teknik çalışmalarını yapıyoruz. Kısmetse hepsi pazartesi ya da salı günü ödenecek” dedi. Hatırlanacağı üzere emeklilere ödemenin yapılacağı 29 Temmuz’da, Anayasa Mahkemesi, Bakanlar Kurulu’nun yüzde 2’lik kesinti kararını durdurmuş ancak maaşları çıkan emekliler yüzde 2 eksik ödenmişti. Ardından iki gün sonra ödenen kamu görevlileri ve işçileri de hayat pahalılığı ödeneğini eksik almıştı. Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun, 2 aylık HP harkının önümüzdeki hafta ödeneceğine ilişkin açıklaması, binlerce devlet ve sigorta emeklisi ile çalışanını, ekonomik krizin tavan yaptığı şu günlerde, az da olsa sevindirdi. Gerek devlet çalışanları, gerekse emekliler,  maaşlarından kesilen yüzde 2’lik hayat pahalılığı kesintisinin hemen ödenmesi için hükümetin gerekli çalışmaları derhal tamamlamasını bekliyor, herhangi bir sorun istemiyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.