1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kişmir: Demokrasi adına bir utanç!
Kişmir: Demokrasi adına bir utanç!

Kişmir: Demokrasi adına bir utanç!

Basın Emekçileri Sendikası yayımladığı basın açıklamasıyla, ölümlerin ardından istifa veya soruşturma gelmemesini demokrasi adına bir utanç olarak niteledi. Açıklama şöyle:

A+A-

Dün yaşadığımız kötü günden sonra 4 genç insanımızın ölümü ile sonuçlanan felaket gecesinin faturası hepimiz için çok acı verici olmuştur. Bizi derinden üzen bu olay sonucunda hala daha herhangi bir istifanın gelmemesi ve ilgililer hakkında soruşturma açılmaması hem hayatını kaybeden insanlarımıza, hem de evlatlarını kaybeden ailelere yapılmış bir saygısızlık, demokrasi adına ise bir utançtır. Hayatını kaybeden insanlarımızın ailelerine sabır dilerken, tüm toplumumuza da dün yaşanılan kötü gün nedeniyle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 

Ayrıca dün gece yaptığımız çağrıyı da bir kez daha bugün adına tekrarlamak, olası bir yoğun yağış ve onun getirisi olabilecek seller karşısında görevlendirilecek olan basın emekçilerinin, yaşanması muhtemel zorlu şartlarda yürüttükleri görevleri sırasında çok dikkatli olmalarını ve herhangi bir risk taşıyan koşullarla karşı karşıya kaldıkları takdirde önce kendi güvenliklerini sağlamalarını istiyoruz.

Aynı şekilde basın emekçilerini zor şartlarda görevlendiren medya patronlarının veya üst düzey yöneticilerinin de bu konuda hassas olmaları gerekliğinin altını bir kez daha net olarak çiziyoruz. Büyük bir sorumluluğun altına girerek toplumumuza en hızlı ve doğru şekilde ülkemizde yaşanan sıkıntıları aktarmak ve insanlarımızı bu bilgilendirmelerle doğru yönlendirmek için sahaya sürdükleri basın emekçilerine gerekli tüm teçhizatları sağlamak ve emekçilerin güvenli bir şekilde işlerini yapma koşullarını yaratmak medya patronlarının ve üst düzey yöneticilerinin en önemli yükümlülüğüdür.

Tekrardan tüm toplumumuza geçmiş olsun derken, hayatını kaybeden insanlarımızın ailelerinin yaşadıkları acının acımız olduğunu belirtiriz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.