1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Kitaplar ateş pahası!
Kitaplar ateş pahası!

Kitaplar ateş pahası!

Haberatör Gazetesi’nin yapmış olduğu araştırmada, kolejde okuyan bir öğrencinin bir ders kitabının tanesinin 280 Türk Lirasından satıldığı öğrenildi.

A+A-

Haberatör Özel

KKTC’de ilk COVİD-19 vakasının görüldüğü mart ayından bu yana yüz yüze eğitime ara verilen orta eğitimde yaklaşık 7 ay sonra ders başı dün yapıldı.  Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin aldığı kararlar doğrultusunda  yüz yüze eğitime başlanan orta eğitimde ders zilinin çalmasıyla öğrenciler, maske- mesafe-hijyen kuralları çerçevesinde sınıflardaki yerini aldı. Okulların açılması ile birlikte çocuklarının ders kitaplarını almaya giden veliler ise, ders kitaplarındaki fahiş fiyatları gördüklerinde gözlerine inanamadılar.

Mart ayından bugüne kadar devam eden Pandemi sürecinin ülke ekonomisine yaşatmış olduğu ekonomik çöküş ve dövizin yükselişi sonrasında kira ücretlerini, banka taksitlerini bile ödeyemez hale gelen birçok vatandaş, bu kez okulların açılması ile birlikte ders kitaplarındaki fahiş fiyatlarla sarsıldı.

Haberatör Gazetesi’nin yapmış olduğu araştırmada, kolejde okuyan bir öğrencinin bir ders kitabının tanesinin 280 Türk Lirasından satıldığı öğrenildi. Ortalama 10 ile 12 arasında dersin olduğu Türk Marif Koleji’nde okuyan bir öğrencinin sadece kitap masrafı 2.800-3.300 TL’yi buluyor. Okul kitaplarındaki astronomik fiyatlara tepki gösteren veliler, çocuklarının hem üniforma hem kitap masraflarını karşılamakta güçlük çektiklerini söyleyerek tepki gösterdiler. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.