1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. KİU 10 Kasim Atatürk’ü anma etkinliği düzenledi
KİU 10 Kasim Atatürk’ü anma etkinliği düzenledi

KİU 10 Kasim Atatürk’ü anma etkinliği düzenledi

Kıbrıs İlim Üniversitesi (KİU) Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84’üncü yıl dönümünde Atatürk’ü Anma töreni düzenledi.

A+A-

Kıbrıs İlim Üniversitesi (KİU) Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84’üncü yıl dönümünde Atatürk’ü Anma töreni düzenledi.

10 Kasım Atatürk’ü Anma törenine KİU Rektörü Prof. Dr. Lale Ayşegül Büyükgönenç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tokay Gedikoğlu, Prof. Dr. Mesut Yalvaç, Genel Sekreterimiz Yrd. Doç. Dr Şükrü Çankaya başta olmak üzere  KİU akademik kadrosu ve öğrencileri katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84. yıl dönümü kapsamında düzenlenen tören 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Programı 08:50’de başladı.  Saat 09:05’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk’ün yaşamının son bir yılını aktarıldı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Doç. Dr. Arzu Alvan Bozdereli, “Atatürk, mücadeleci kişiliği,düşünceleri ve ardında bıraktığı yıkılmaz eserleriyle düşmanlarının bile takdir ve saygısını kazanmış, milletimizin refahı için ömrünün son demlerine kadar durmaksızın çalışmış ve bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır. Bugün bizlere düşen görev Atatürk’ün yolundan, yüzümüzü geleceğe dönmek ve ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmenimiz, büyük devlet adamı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bizlere bıraktığı mirasa olan bağlılığımızı yineliyor, rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Dr. Orhan Çekiç’in hazırladığı ‘Son Yıl’ videosunun izlenmesinin ardından tören sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.