1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. KİU deprem bölgelerine yardım elini uzatmaya devam ediyor
KİU deprem bölgelerine yardım elini uzatmaya devam ediyor

KİU deprem bölgelerine yardım elini uzatmaya devam ediyor

Sağlık Fakültesi bölümü öğrencileri Hatay için yola çıktı

A+A-

Kıbrıs İlim Üniversitesi Türkiye’de yaşanan deprem felaketine kayıtsız kalmayarak okul bünyesinde kriz masası oluşturdu. Bölgede yaşayan öğrencileri ile irtibatta kalarak ihtiyaçlarını koşullar el verdiğince iletmeye çalışan Kıbrıs İlim öğrencilerinden oluşan 52 kişilik bir ekibin de bölgede ilk yardım ve kurtarma desteği sağladığını kaydetti. Bugün ise 6 kişilik bir ekip daha bölge halkına yardım için yola çıktı.

BÜYÜKGÖNENÇ: UMUDUMUZ DEVAM EDİYOR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Lale Ayşegül Büyükgönenç,  “10 ilimizi etkileyen deprem nedeniyle yaşamını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Tanrı’dan rahmet tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyoruz. Umudumuz halen var. Her dakika yeni canlar kurtulmaya devam ediyor. Öğrencilerimiz için çok üzgünüz ama umudumuz da devam ediyor” dedi ve deprem kriz masası oluşturarak ilk günden itibaren yoğun bir şekilde çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

“Kayıpları olan çok öğrencimiz var. İlk ve Acil Yardım Bölümü’nden bir öğrencimizi kaybettik. Akademik ve idari personellerimiz yakınlarını kaybettiler” ifadelerine yer veren Büyükgönenç,  “Gerek öğrencilerimiz gerekse mezunlarımız sürekli olarak deprem bölgesinde olmak istediklerini söylediler Adıyaman başta olmak üzere diğer illerde de öğrencilerimiz sahada çalışmalara yardım ediyor” dedi.

YALVAÇ: CANLARIMIZ ÇOK DEĞERLİYDİ

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mesut Yalvaç ise “Türkiye’me ve tüm insanlığa başsağlığı ve geçmiş olsun diyorum. Canlarımız çok değerliydi onlar hep hafızamızda anılarımızda kalacaklar dilerim bu son olur” şeklinde konuştu.

CANKAYA: YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ

Genel sekreter Yrd. Doç. Dr. Şükrü Cankaya, “Yaşadığımız bu korkunç olaydan dolayı hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. KKTC’den de oraya spor için giden öğrenci ve öğretmenlerimizden iyi haberler alamıyoruz ama umutla bekliyoruz.  Anavatan ile birlikte yaraları sarmaya çalışacağız, üzgünüz” mesajını verdi.

GÜNGÖRDÜ: BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

Hemşirelik Bölümü Öğr. Gör. Ahmet Enes Güngördü,  6 kişilik ekibi ile Hatay’a yardım etmek üzere yola çıktı. 52 öğrencinin olay yerine kendi imkanları ile gittiğini ve sahada çalışmalara devam ettiklerini belirterek, “AFAD’tan bölge izinleri alındı yaklaşık 52 öğrencimiz kendi imkanları ile olay yerlerine gitmeye devam ediyor. KKTC’deki 6 öğrencim ve ben Toros gemisiyle yola çıkacağız Hatay bölgesine gerek oradaki vatandaşlarımıza tıbbi ve gıda desteği sağlayacağız.  Türkiye’ye gideceğimizi söylediğimiz anda Eczacılar, düşük maliyetten verdi hatta bazı malzemeleri kendi ceplerinden ödediler. Bu gibi durumlarda bunun gibi birlik ve beraberliğine ihtiyacımız var” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.