1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. KİÜ’den sanata destek
KİÜ’den sanata destek

KİÜ’den sanata destek

Kıbrıs İlim Üniversitesi dün anlamlı bir sergiye ev sahipliği yaptı.

A+A-

Kıbrıs İlim Üniversitesi dün anlamlı bir sergiye ev sahipliği yaptı. İzmir 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile ortak düzenlenen sergide Doç. Aynur Maktal’ın, tasavvuf kültürüne dair konulardan oluşan 24 eseri sanatseverlerle buluştu.

Kıbrıs İlim Üniversitesi’nde (KİÜ) “100. Yılda Soyuttan Somuta Hatlar" sergisi dün akşam KİÜ sergi salonunda açıldı. Açılışını Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nu temsilen Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, CTP Girne milletvekili Fikri Toros, KİÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Selman Arslanbaş ile KİÜ Rektörü Lale Ayşegül Büyükgönenç’in yaptığı sergi, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından da ziyaret edildi.

Sergiyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kültür sanat etkinliklerinin artması gerektiğine vurgu yaparak, böylesi bir etkinliğe ev sahipliği yapan KİÜ’ye teşekkür etti.

 "100. Yılda Soyuttan Somuta Hatlar" temalı serginin küratörü Aygün Selvitopu açılışta yaptığı konuşmada, İzmir’in Kurtuluşunun ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 100. Yılı kutlamalarına istinaden açılan kişisel serginin amacının milli kültür değerlerini korumak, sürdürülebilir kılmak, çağdaş teknik ve yorumlarla geleceğe taşımak olduğunu dile getirdi.

BAKANLIKTAN, SANAT ETKİNLİKLERİNE DESTEK MESAJI

Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun mesajını okuyarak başladığı konuşmasında, Kültür Dairesi olarak tüm sanat etkinliklerine destek verdiklerini söyledi. KİÜ’nün evsahipliğinde gerçekleşen serginin daha geniş kitlelere ulaştırılması gerektiğine vurgu yapan Zaimağaoğlu, Bakanlık olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade etti.

CTP milletvekili Fikri Toros da, sanatın bir toplumun can damarı olduğunu kaydetti. Birçok sanat koluna ilgisi olduğunu belirten Toros, bu tür etkinliklerin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Açılışta konuşma yapan KİÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Selman Arslanbaş da, böylesi bir sergiye ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Hat sanatıyla ilgili çalışmalarıyla tanınan Arslanbaş, sergideki eserlerin içerdiği anlamları sanatseverlere aktardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.