1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. KKTC Başbakanı Tufan Erhürman DAÜ’yü ziyeret etti
KKTC Başbakanı Tufan Erhürman DAÜ’yü ziyeret etti

KKTC Başbakanı Tufan Erhürman DAÜ’yü ziyeret etti

KKTC Başbakanı Tufan Erhürman Doğu Akdeniz Üniversitesi'ni ziyeret etti

A+A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Tufan Erhürman, Başbakanlığa bağlı Gençlik Dairesi Müdürlüğü koordinasyonu ile Doğu Akdeniz Üniversitesi iş birliğinde KKTC devlet okullarında eğitim gören lise öğrencilerine yönelik gerçekleştirilecek olan “Fırsat Eşitliği Projesi” kapsamında DAÜ’yü ziyaret etti. Erhürman , 9 Temmuz 2018 Pazartesi günü saat 10:00’da DAÜ Senato Toplantı Odası’nda öğrenciler ile bir araya geldi.

Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, söz konusu projenin son derece önemli olduğuna inandığını dile getirerek DAÜ’nün her zaman en iyiyi yapmayı kendine hedef edindiğini bildirdi. Projenin faydalı gececeğine inandığını aktaran Prof. Dr. Osam, tüm öğrencilere başarılar dilerken, çalışmada yer alan tüm öğretim üyelerine teşekkürlerini sundu.

DAÜ Akademik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halit Tanju Besler, kurs içerikleri hakkında bilgiler vererek gerçekleştirilecek olan kursların öğrenciler açısından son derece yararlı olacağına inandığını aktardı.

KKTC Başbakanı Tufan Erhürman ise yaptığı açılış konuşmasında “kendimi evimde gibi hissediyorum. Hem evimdeyim hem de böyle bir proje içerisinde bulunmaktan dolayı mutluyum” ifadelerini kullandı. Erhürman, hedeflerinin kamu ve özel okullar arasındaki imkanların eşit düzeye gelmesini sağlamak olduğuna değinerek lise öğrencilerinin DAÜ gibi güzide bir üniversitede yaz döneminde çeşitli braşlarda eğitim almalarının kendilerine yol göstereceğine inandığını aktardı.

Lise Öğrencilerine Eğitimler Verilecek

KKTC devlet okullarında öğrenim gören ve Gençlik Dairesi tarafından belirlenen kriterlere göre seçilen lise öğrencilerine yönelik çeşitli braşlarda üçretsiz eğitim kursları verilecek. Proje kapsamında yaz dönemi boyunca öğrencilere İnsansı Robot Programlama ve Kontrol, Temel Robot Tasarım ve Uygulama, Elektromobil Araçlar, Astronomiye Giriş, Mikrodenetleyici Programlama (Arduino), Bilgisayar Donanım ve Uygulamaları, Rhino, AutoCAD, Bina Bilgi Modelleme, Coğrafik Bilgi Sistemleri, HTML ile Web Tasarımı konularında eğitimler verilecek. 

DAÜ öğretim üyeleri tarafından verilecek olan eğitim kursları 9 Temmuz – 1 Eylül 2018 tarihleri arasında DAÜ kampüsünde gerçekleştirilecek.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’a Ziyaret

Öte yandan, toplantı öncesinde saat 09:00’da Prof. Dr. Osam ile biraraya gelen Erhürman, DAÜ’nün son güncel durumu hakkında bilgiler aldı. Söz konusu ziyaret sırasında KKTC Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Mustafa Ergüven, Gençlik Dairesi Müdürü Şifa Çolakoğlu, DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halit Tanju Besler, Prof. Dr. Naciye Doratlı ve Prof. Dr. Sonuç Zorlu ile Rektör Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Arif Akkeleş de hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.