1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. KKTC El Sanatları Kooperatifi, 2. Türkiye Kooperatifler Fuarına katıldı
KKTC El Sanatları Kooperatifi, 2. Türkiye Kooperatifler Fuarına katıldı

KKTC El Sanatları Kooperatifi, 2. Türkiye Kooperatifler Fuarına katıldı

KKTC El Sanatları Kooperatifi 7-10 Aralık 2017 tarihlerinde Ankara’da Ankara Ticaret Odası CONGRESIUM’da düzenlenen 2. Türkiye Kooperatifler Fuarına katıldı.

A+A-

Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Esen Yalın Aktoprak başkanlığında 5 kişilik bir ekiple fuara katılan KKTC El Sanatları Kooperatifi, fuar süresince kadınlarımızın el ürünü olan el işlerini sergilemiş ve görsel olarak  nasıl işlendiğinin sunumunu gerçekleştirerek KKTC El Sanatlarının Türkiye’nin dört bir tarafından gelen katılımcılara tanıtma imkanını bulmuştur.

Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı ve yetkilileri, Fuara Türkiye’nin her tarafından ve yurt dışından büyük çoğunluğu kooperatif olan 147 kuruluş temsilcileri ile çeşitli görüşmeler gerçekleştirmiştir. Bu görüşmeler sırasında KKTC El Sanatları Kooperatifi ile Türkiye’deki kooperatifler arasında işbirliği imkanları ele alınmış ve çeşitli konularda birlikte çalışma imkanı olduğu tesbit edilmiştir.

KKTC El Sanatları Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve yetkilileri Fuar süresince düzenlenen çeşitli panellere katılarak, kooperatifciliğin Türkiye’de kat ettiği gelişmeler izleme ve çeşitli kooperatiflerin çalışmalarını öğrenme imkanı da bulmuştur.

KKTC El Sanatları Kooperatifi Başkanı Esen Yalın Aktoprak; “Fuara katılmak suretiyle arkadaşlarımızla birlikte çok şey öğrendik. Burada tanışma fırsatı bularak görüştüğümüz pek çok kooperatif yetkilisi kooperatifimiz ile yakın işbirliği arzusu içinde olduklarını bildirmişlerdir. Kooperatif olarak bu fırsatı değerlendirerek ülkemiz el sanatlarının Türkiye’de daha çok tanıtılması ve satışının gerçekleştirilmesi için gerekli girişimleri ve çalışmaları yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.