1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. KKTC’yi Koruma Derneği Başkanı Şahin’den Irak’taki referandumla ilgili açıklama
KKTC’yi Koruma Derneği Başkanı Şahin’den Irak’taki referandumla ilgili açıklama

KKTC’yi Koruma Derneği Başkanı Şahin’den Irak’taki referandumla ilgili açıklama

“Kabul etmek mümkün değil. bölgede türkiye’nin de dahil olacağı dengeli bir siyaset güdülmesinden yanayız”

A+A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni Koruma Derneği Başkanı Hatice Özler Şahin, Irak’ta yapılan referandumu kabul etmenin mümkün olmadığını kaydederek, “Bölgede Türkiye’nin de dahil olacağı dengeli bir siyaset güdülmesinden yanayız” dedi.

Irak’taki Türklerin dram yaşadığını, Kıbrıs Türkleri’nin bunu yüreğinde hissettiğini söyleyen Şahin, Türkmen coğrafyasındaki birliği korumanın Türk dünyasının geleceği açısından önemli olduğunu kaydetti.

Yazılı açıklamasında, “Kıbrıs Türkleri olarak bizler bağımsız devletimizi kurduk. Ne kadar şanslı olduğumuzun bilincindeyiz” diyen Şahin, Türk yurdu olan yerlerin Türk kalması için birlikte mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

Şahin, Irak Kürdistan Yönetim Bölgesinde yapılan referandumun uluslararası hukuk, Irak anayasası temelinden ve meşruiyetten yoksun olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.