1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Kolay olmadığını düşünüyoruz”
"Kolay olmadığını düşünüyoruz”

"Kolay olmadığını düşünüyoruz”

Mağusa-İskele-Yeniboğaziçi İmar Planı için geri sayım sürerken, farklı çevreler ve hükümet ortaklarından gelen ayrı ayrı açıklamalar konunun halen ‘tartışmalı’ olduğunu ortaya koyuyor

A+A-

Başbakan Ersin Tatar geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında İçişleri Bakanlığı’nın ‘gururla’ sunduğu İmar Planı’na dair sıkıntılar olduğunu açıkladı.

Tatar, “Sıkıntılar var, bu işin o kadar olmadığını düşünüyoruz” derken, bir takım ‘dengelerin’ de korunması gerektiğine işaret ederken, İçişleri Bakanlığı’ndan ise ‘Özellikle siyasi arenada bu plan taslağı üzerine bölünmüşlük, fikir ayrılıkları yoktur. Eğer varsa da bu farklılıkları değerlendireceğiz’ açıklaması yapıldı.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer’in bölgeye ve İmar Planı’nda ilişkin açıklamaları ise olaya başka bir boyut kattı.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, 1985’te ‘dağıtıldığını’ ve sonrasında da para ile müteahhitlere satıldığını ifade ettiği sahil şeridine bugün ‘inşaat yapılmayacak’ denecekse bunun bedelinin devlet tarafından ödemesi gerektiğini belirtti.

Tatar: “İmar planı konusunda sıkıntılar var, kolay olmadığını düşünüyoruz”

Mağusa-İskele-Yeniboğaziçi İmar Planı konusunda sıkıntılar olduğunu ifade eden Başbakan Ersin Tatar, çalışmalardaki dengenin korunmasının kolay olmadığını kaydetti. 

Geçtiğimiz hafta BRT’de Levent Kutay’ın programında konuyla ilgili konuşan Tatar, “Mağusa-İskele-Yeniboğaziçi İmar Planı konusundaki soru üzerine de, bu konuda çalışmaların devam ettiğini, herkes memnun olmasa da, “maksimum fayda” ile çevrenin de korunacağı bir dengede buluşması temennisi olduğunu söyledi.

Tatar, imar planı ile ilgili bir soruya karşılık, bu konuda sıkıntılar bulunduğuna dikkati çekti ve bu işin o kadar kolay olmadığını düşündüklerini ifade etti.

Sürecin takip edilmesi için bir komite oluşturulduğunu söyleyen Tatar, bölgenin dış yatırımcının da ilgi duyduğu bir yer olduğunu dolayısıyla ekonomiyi düşünürken aynı zamanda çevreyi de korumak gerektiğini söyledi.

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.