1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kongre kışlaya döndü… Yerde yatan muhafızlara sedye
Kongre kışlaya döndü… Yerde yatan muhafızlara sedye

Kongre kışlaya döndü… Yerde yatan muhafızlara sedye

ABD'de Joe Biden'ın yemin gününden önce alınan güvenlik önlemleri nedeniyle başkente gönderilen Ulusal Muhafızlar tartışma yaratmaya devam ediyor. Yerlerde yattıkları görüntülerin ardından muhafızlara sedye gönderildi.

A+A-

ABD’de Kongre baskınının ardından Joe Biden’ın 20 Ocak’taki yemin töreni için başkent Washington’da güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı.

Washington D.C.’ye gönderilen ABD Ulusal Muhafızları’nın yerlerde dinlendiği görüntülere tepki yağarken, Amerikan ordusu imaj düzeltmek için bu kez Kongre’ye sedye gönderdi. Görüntülerde, ABD askerlerinin sedye üzerinde dinlendiği görülüyor.

110 KİŞİ TUTUKLANDI

Öte yandan, Kongre’de yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili olarak ABD Adalet Bakanlığı 80’den fazla dava açtı. Kongre baskını sırasında eylem alanında olan en az 21 kişinin görevi devam eden ya da eski ordu mensupları oldukları bildirilmişti.

Kongre baskınıyla ilgili olarak şu ana kadar en az 110 kişi tutuklandı. Bu kişiler ruhsatsız silah taşıma ve sokağa çıkma yasağını ihlal etmeden diğer çeşitli federal suçlara kadar bir dizi farklı suçla yargılanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.