1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Kontrolsüz nüfus artışı önlenmeli”
“Kontrolsüz nüfus artışı önlenmeli”

“Kontrolsüz nüfus artışı önlenmeli”

EYLEM: ALINAN ÖNLEMLERDE YETERLİ OLMAYACAK

A+A-

Eğitim alanında örgütlü iki öğretmen sendikası, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda oybirliğiyle onaylanan Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı Haberci gazetesine değerlendirdi.

Öğretmenlerin kadro sayısının artırılmasının palyatif bir çözüm olduğunu belirten Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Genel Başkanı Selma Eylem, ülkeye kontrolsüz nüfus akışının önlenmemesi halinde ne öğretmen ne de okul sayısını artırmanın çözüm olmayacağını vurguladı.

Bir ülkede eğitim, sağlık, sosyal yaşam ve altyapı gibi alanlardaki planlamaların nüfusa göre yapıldığına dikkat çeken Elcil ile Eylem, nüfusun tam olarak bilinmediği ve kontrolsüzce artış gösterdiği bir ortamda her alanda kaos yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

EYLEM: ALINAN ÖNLEMLERDE YETERLİ OLMAYACAK

Ülkemize kontrolsüz nüfus akışı olduğunu ve bu nedenle öğrenci sayısının her geçen yıl arttığını ifade eden KTOEÖS Genel Başkanı Selma Eylem, ülkemizde ortaya çıkan öğretmen açığı ve okul ihtiyacının temel sebebinin kontrolsüz nüfus artışından kaynaklandığını ifade etti.

Mevcut öğretmen kadrolarının yetersiz kalması nedeniyle, daha fazla sayıda öğretmen alımı yapılabilmesi amacıyla Öğretmenler Yasası’nda değişikliğe gidildiğini ve kadroların artırıldığını belirten Eylem, “Atılan adım her ne kadar olumlu olsa da bu tamamen palyatif bir çözümdür. Kontrolsüz nüfus akışı durdurulmaz ve öğrenci sayısı her geçen gün artmaya devam ederse, kadro sayılarının artırılması da çözüm olmayacaktır ve birkaç yıl içerisinde yeniden kadro sayılarının artırılması gerekecektir” dedi.

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.