1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Kötü yakıt alımını engelledik"
"Kötü yakıt alımını engelledik"

"Kötü yakıt alımını engelledik"

Kıb-Tek aleyhine açılan çevre davası işe yaradı, yakıtın kalitesi tekrar yükseltildi.

A+A-

Halkın Partisi’ni temsilen Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun yönetiminde görev yapan ancak daha sonra azınlık hükümetinin göreve gelmesi sonrasında bu görevden alınan Yusuf Avcıoğlu Kıb-Tek’te kullanılan yakıtın kalitesiyle ilgili açtıkları çevre davasıyla ilgili bir gelişmeyi duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Avcıoğlu’nun paylaşımı şöyle:


“Bilindiği üzere Kıb-Tek'in Akaryakıt ihalesi, 10 ay gibi uzun bir süre neticelendirilememiş, bu süreçte hukuka aykırı şekilde ihalesiz alımlar yapılmış, yapılan hukuksuz alımlarda kalitesiz yakıt alındığı ortaya çıkmış, ve son çıkılan ihalede ise daha düşük kalitede yakıt alınabilmesi için limitler değiştirilmiştir.

Tüm bu gidişata dur demek için, yaklaşık 2 ay önce Yüksek İdare Mahkemesinde Kıb-Tek, Bakanlar Kurulu ve Merkezi İhale Komisyonu aleyhine bir ÇEVRE DAVASI açtık.

Açtığımız davada esas talebimiz, çıkılan son akaryakıt ihalesinde, yakıta ilişkin limitlerin çerveye ve halk sağlığına daha fazla zarar vereceği ve bunun da Anayasa’ya, Çevre Yasası’na ve İyi İdare Yasası’na aykırı olacağı gerekçesiyle, ilgili kararların iptal edilmesiydi.

Açmış olduğumuz davanın yarattığı baskının sonucunda, hem Kıb-Tek hem de ihaleyi kazanan firma, daha kötü nitelikteki yeni limitler yerine, eski limitlere göre bir sözleşme imzalamış ve bu durum bugün itibarı ile mahkeme kayıtlarına da geçmiştir. Dolayısı ile davamızı daha ileri götürmeye gerek kalmadan, istediğimiz neticeyi, yani daha düşük kalitede ve kötü yakıt alınmasını engellemiş durumdayız.

“Halk sağlığını”, “Çevreyi” ve hatta “Santrali” olumsuz etkileyecek bu kararlara karşı bir hukuk mücadelesi başlatmaktan geri durmadığımız ve sonunda istediğimiz neticeyi elde ettiğimiz için oldukça huzurluyum.

Halkın yararı neyi gerektiriyorsa o yolda yürümeye #devam edeceğiz.

Bu memleket sahipsiz değildir!”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.