1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kredi kartı ile 35 bin TL'lik sahtekarlık
Kredi kartı ile 35 bin TL'lik sahtekarlık

Kredi kartı ile 35 bin TL'lik sahtekarlık

18 kişinin kredi kartı bilgilerini kullanarak uçak bileti kestiler, 35 bin TL'lik sahtekarlığa imza attılar.

A+A-

Lefkoşa’da 2021 Yılı Temmuz- Eylül ayları içerisinde meydana gelen “Sahtekârlıkla Para Temini ve Sahte Davranışla Kayıt Temini” suçları ile ilgili olarak tutuklanan zanlı E. K'nın ardından suç ortağı olduğu tespit edilen zanlı M. G. de tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Hüseyin Oran olayla ilgili bulguları aktardı. Oran huzurda bulunan zanlı M. G.'nin daha önceden tutuklanan zanlı E.K. ile birlikte 2021 Yılı Temmuz-Eylül ayları arasında Lefkoşa'da faaliyet göstermekte olan XP Travel isimli işyerinden henüz tespit edilemeyen kişilerin kredi kartı bilgileri kullanarak dolandırmak niyetiyle 18 farklı şahsa uçak bileti kesip bir şahsa otel rezervasyonu yaparak karşılığında nakit alarak toplam 35 bin TL parayı sahtekârlıkla temin ettiklerini söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak yapılan şikâyet üzerine zanlıların tespit edilip tutuklandığını tahkikatın yeni olduğunu yapılan beyanlar ve alınan ifadelerin teyit tekzip edilmesi gerektiğini belirterek zanlının ilk etapta 1 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Mine Ozankaya zanlının soruşturma maksatlı 1 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.