1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. KTEV’in kitap ayracı ve kompozisyon yarışmaları ödül töreni gerçekleşti
KTEV’in kitap ayracı ve kompozisyon yarışmaları ödül töreni gerçekleşti

KTEV’in kitap ayracı ve kompozisyon yarışmaları ödül töreni gerçekleşti

Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı’nın (KTEV), geleneksel olarak düzenlediği, ilkokul öğrencilerine yönelik “21. Kompozisyon ve 16. Kitap Ayracı” yarışmalarının ödül töreni, Lefkoşa AKM’de yapıldı.

A+A-

KTEV Başkanı Umure Örs konuşmasında, vakıf olarak ana hedeflerinin; eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve her çocuğa çağdaş, özgür eğitim alma hakkı yaratmak olduğunu; eğitimin ana kollarının kültür sanat olduğunu, bu yüzden vakıf olarak yoğun olarak bu konularda çalışmalarını sürdüklerini belirtti. Yarışmalara 10 bin 100 ayraç ve 400 kompozisyon katıldığını, bu katılımın kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Örs; öğretmenlere, velilere, çocuklara,  jüri üyelerine ve destekleyici firmalara katkılarında dolayı teşekkür etti.

K.T. Öğretmenler Koop Ltd. sponsorluğunda gerçekleşen “Kompozisyon Yarışması”nda Candaş Yolga, Esra Peker, Heves Sönmez Piro ve Seçil Toprak; 
Cypri - Cola / Evsu Ltd. sponsorluğunda gerçekleşen Kitap Ayracı yarışmasında ise, Semral Öztan, Bahire Korol, Ruzen Atakan ve Türkan Mengi jüri olarak görev yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.