1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Küba'da cep telefonlarına internet bağlanıyor
Küba'da cep telefonlarına internet bağlanıyor

Küba'da cep telefonlarına internet bağlanıyor

Yılsonuna dek tüm cep telefonlarına internet hizmeti sağlanmasının amaçlandığı açıklandı.

A+A-

Küba Komünist Partisi'nin iktidarda olduğu adada devlete bağlı telekom şirketi ETECSA aracılığıyla geniş çaplı internet erişi sağlama kampanyası başladı. Bu yıl mobil internet hizmeti sağlanacakların başında devlete bağlı medya organlarında çalışan gazeteciler geliyor.

'EKONOMİYİ TEŞVİK EDECEK'

Küba Devrimi'nin başarıya ulaştığı 1959'dan beri devletin başında soyadı Castro olmayan ilk kişi olan Miguel Diaz-Canel, mobil internet erişiminden, ekonomiyi geliştirmesini ve Küba halkının devrimi savunmasına aracılık etmesini beklediklerini söyledi.

Bu açıklamalar, Küba'da geniş çaplı internet erişiminin, devletin enformasyon üzerindeki tekelini ve insanların ulaşabildiği enformasyon üzerindeki sınırlamaları kırabileceği değerlendirmelerini beraberinde getirdi.

'RADİKAL BİR DEĞİŞİM'

Devlete bağlı haber siteleri ve devlet televizyonu için çalışan Yuris Norido (39), Reuters haber ajansına ''Bu, radikal bir değişim. Artık her neredeysem oradan haberleri güncelleyebileceğim, doğrudan olay yerinden haber geçebileceğim'' diye konuştu.

KÜBA NÜFUSUNUN YARISI CEPTEN İNTERNETE ERİŞEBİLECEK

ETECSA, web sitesinden, belli bazı şirketlere ve büyükelçiliklere aralık ayından beri mobil internet sağladığını duyururken, bu hizmeti cep telefonu müşterisi toplam 5 milyon kişiye yayacağını açıkladı.

Bu rakam, Küba nüfusunun yarısına tekabül ediyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.