1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Küçük Ege, büyük umutla bekliyor
Küçük Ege, büyük umutla bekliyor

Küçük Ege, büyük umutla bekliyor

Havadis’in 6 yaşındaki İsmail Ege Aşıtaş’ın eğitim ve sağlık durumunu konu alan “Ege’nin hayali okuluna kavuşmak” başlıklı haberi üzerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Yetkililer aile ile görüştü.

A+A-

TOP BAKANLIKTA: İsmail Ege Aşıtaş, 6 yaşında. Ege, özel gereksinimli bir birey olduğundan, özel eğitim okulunda öğrenim görmesi gerekiyor. Evine en yakın özel eğitim okulu ise Mağusa’da. Ege’nin okula kaydolması için bakanlıktan okula talimat verilmesi gerekiyor. Günler geçip gidiyor, beklenen haber bir türlü gelmiyor

UYARI: Ömer Aşıtaş, oğlu İsmail Ege Aşıtaş’ın Mağusa Özel Eğitim Okulu’na kaydının bir an önce yapılmasını istediklerini belirtti. Aşıtaş, Eğitim Bakanlığını uyardı: Ege’nin bir an önce okula kaydının yapılmasını istiyoruz, aksi halde bakanlık önünde eylem yapacağız. Oğluma karşı işlenen bu insanlık suçunu herkese duyuracağız

Topçuköy’de ikamet eden Ömer Aşıtaş, yeni eğitim yılında bir haftanın geride kaldığını ancak 6 yaşındaki oğlu İsmail Ege Aşıtaş’ın halen daha okul kaydını yaptıramadığını kaydetti.

Küçük Ege’nin özel gereksinimli bir birey olduğundan, özel eğitim okulunda eğitim görmesi gerektiğini ifade eden Ömer Aşıtaş, bölgedeki tek özel eğitim okulu olan Mağusa Özel Eğitim Okuluna oğlunu kaydettirmek istediğini ancak okul idaresinin kendilerini aylardır çeşitli gerekçelerle oyalayarak Ege’nin okula kaydını bir türlü yapmadıklarını öne sürdü.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.