1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Kuzey Iraklı öğrencilerden KAÜ’ye yoğun ilgi
Kuzey Iraklı öğrencilerden KAÜ’ye yoğun ilgi

Kuzey Iraklı öğrencilerden KAÜ’ye yoğun ilgi

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ), Rony Company’nin organize ettiği 6. Türkiye ve Kıbrıs Üniversiteleri Tanıtım Fuarı’nın ilk etabında, Erbil ve Duhok Fuarı’nda yerini aldı.

A+A-

KAÜ’nün fuarlardaki standı oldukça ilgi gördü. Kuzey Iraklı öğrenciler ve velileri, KAÜ’ nün eğitim olanakları ile ilgili bilgiler alırken, Erb Kuzey Irak Eğitim Bakanlığı Akreditasyon, Burslar ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Müdürü Dr. Juwan Jelal de KAÜ’nün Erbil’deki standını ziyaret etti.

Julal, fuarda KAÜ’yü temsil eden, Uluslararası Operasyonlar ve Tanıtım Sorumlusu Hande Çiçek’le bir görüşme gerçekleştirdi. Hande Çiçek yaptığı açıklamada, “Fuar vesilesiyle, KAÜ ve Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) olarak kendisini makamlarında ziyaret etmek istediğimizi  dile getirdik. 8 Temmuz 2018 Pazar günü  akreditasyon işlemerimizi başlatmak için Jelal’i makamnda  ziyaret ettik.

Ziyaretimizde  Kıbrısta’ki ünversitelerin  TC ve Güney Kıbrıs üniversitelerinden  çok daha önce  uluslararası öğrenciye eğitim vermeye başlandığını ve bu konuda daha fazla deneyime sahip olduğunu aktardık” dedi. Ziyarette açıklamalarda bulunan, Kuzey Irak Eğitim Bakanlığı Akreditasyon Burslar ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Müdürü Dr. Juwan Jelal ise  Kuzey Iraklı öğrencilerin   özellikle konumu nedeniyle Kuzey Kıbrıs’ı tercih ettiklerini söyledi ve kültürel yakınlıklardan söz etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.