1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Kuzey Kıbrıs’a önemli turizm yatırımı
Kuzey Kıbrıs’a önemli turizm yatırımı

Kuzey Kıbrıs’a önemli turizm yatırımı

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında faaliyete başlamış Etel Winery ve çok yakında hizmet vermeye başlayacak olan Gillham Wine Culture ile Gillham Vineyard Hotel tesisleri Genel Müdür Maor Friedman tarafından basın mensuplarına tanıtıldı.

A+A-
  • Girne Ilgaz köyünde, ülke turizmi açısından önemli bir yatırım olarak görülen, 2017 yılında faaliyete başlamış Etel Winery ve çok yakında hizmet vermeye başlayacak olan Gillham Wine Culture ile Gillham Vineyard Hotel tesisleri Genel Müdür Maor Friedman tarafından basın mensuplarına tanıtıldı.
  • Gillham Vineyard Hotel ve Gillham Wine Culture Mayıs ayında soft opening sürecine girecek.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında faaliyete başlamış Etel Winery ve çok yakında hizmet vermeye başlayacak olan Gillham Wine Culture ile Gillham Vineyard Hotel tesisleri Genel Müdür Maor Friedman tarafından basın mensuplarına tanıtıldı. Ilgaz Köyü’nü Kuzey Kıbrıs'ın, hatta tüm adanın incisi haline getirmesi hedeflenen 5 milyon sterlin civarındaki yatırım kapsamında çok yakında hizmet vermeye başlayacak olan Gillham’s Wine Culture Turizm Merkezi ve Gillham Vineyard Hotel’in açılışı için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Gillham Vineyard Hotel ve Gillham Wine Culture Mayıs ayında soft opening sürecine girecek.

Girne’nin Ilgaz köyünde hayata geçirilen proje, 2002 yılında Kıbrıs’a yatırım amaçlı gelen ve şarap tutkuları ile bilinen Benzi Friedman ve eşi Etel’in hayalinin ürünüdür. Şarap üretme hayallerini ise dünyada şarapçılığın başladığı merkezlerden biri olduğunu düşündükleri Kıbrıs’ta gerçekleştirme kararı aldılar. Benzi Friedman ile uzun yıllar ortak yatırımları bulunan Paul Gillham, şarap imalathanesi hayalinden haberdar olması ile birlikte tesisin kendisinin Ilgaz’da bulunan arazisinde yapılması önerisinde bulunarak projeye ortak oldu. Ardından Amerikalı yatırımcı Igor Kobilyatski’nin de yatırım ortakları arasına katılması ile birlikte başta şarap imalathanesi olarak düşünülen projeye turizm merkezi ile şarap oteli de eklenerek büyütüldü. Projenin yatırım miktarı ise 5 milyon sterlin civarında bulunuyor.

Basın mensuplarına özel olarak düzenlenen tanıtım turu kapsamında şarap üretim süreçlerinin yanı sıra şarap imalathanesinin hikayesine ilişkin de bilgi veren Maor Friedman, “Şarap imalathanemizin ismi, kurucularımızdan Benzi Friedman’ın rahmetli eşi Etel'den gelmektedir. Gerçek bir şarap aşığı olan Etel, eşinin zihnine kendi şarap imalathanelerine sahip olma fikrini eken kişidir. Ruhunun yaşamını sürdürmesi için, şarabımızı ve şarap imalathanemizi onun anısına isimlendirmeye karar verdik. Logomuz ise Baf'ta bulunmuş bir tarihi sikkenin replikasyonu olarak doğdu ve yaygın görülen yerel bir kuş olan Kıbrıs Kuyrukkakanı ile birleştirildi” şeklinde konuştu. 

“Gillham Bağ Evi, bu eşsiz projeyle sonuçlanan tutkularını hayal etmeye cesaret eden sıra dışı insanlar olan kurucularımızın ürettiği bir sonuçtur” diyen Maor Friedman Akdeniz'deki ilk şarap üreten ülkelerden biri olan Kıbrıs’ın ise bu proje için seçilebilecek en mükemmel konum olduğunu belirtti.

Gillham Vineyard Hotel Genel Müdürü Maor Friedman şarap tanıtım turu sırasında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Şarap imalathanemiz buranın en iyi mimarlarından biri tarafından tasarlanmış, şarap üreticisinin de katkılarıyla inşa edilmiş ve şarap yapım sürecinin sorunsuz bir şekilde akmasından emin olmak üzere kurulmuştur. Şarap üreticimiz Lin Gold'un Avustralya'nın en iyi üniversitesinden biyolojide lisans diploması, bağcılık ve şarapçılıkta ise master diploması vardır. Şarap yapımında 12 yıl uluslararası deneyime sahiptir ve aynı zamanda uluslararası olarak tanınan bir şarap jürisidir. Şarap imalathanesindeki ekipman  özel yapımdır ve sektörün en iyi tedarikçileri tarafından tasarlanmış (Fransa, İtalya ve Almanya) ve bizim özel isteklerimize göre kurulmuştur. 4 hektarlık üzüm bağlarımızın ekim alanı özenle seçilmiştir ve ekimden önceki toprak etüdlerine dayalı olarak her bir çeşit arazinin eşsiz bir noktasıyla eşleştirilmiştir. Üzüm bağımızda 8 farklı sepaj yetiştiriyoruz; bunlar beyaz olarak Sauvignon Blanc, Chenin Blanc ve Cabernet Sauvignon, kırmızı olarak ise Grenache, Petit Verdot, Syrah, Cabernet Franc ve Merlot’tur”.

Standart odaların yanı sıra lüks suit’lerin de bulunduğu 31 odası ile adanın ilk bağ oteli olarak hizmet vermeye başlayacak olan Gillham Vineyard Hotel, doğayla içiçe huzurlu ortamı ve konforlu sosyal aktivite alanları ile Kuzey Kıbrıs'ta mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler listesinde yer almaya aday gösteriliyor. Çam ağaçları ve üzüm bağlarının hemen yanına konumlanmış lüks Wine Spa'yla, zihin, beden ve ruha yönelik Vino Therapy gibi modern ve geleneksel yöntemleri kullanan şarap terapileriyle birlikte Şarap Banyosu, Isıtmalı Havuz, Hamam ve tam donanımlı Spor Salonu imkanları otel bünyesinde yer alacak. A la Carte Chef Restaurant’ta dünyadan seçkin lezzetler ile eşsiz bir yemek deneyimi yaşayacak olan misafirler, Wine Bar’da klasik bir kadeh şarap eşliğinde müzik dinleyerek üzüm bağlarının üzerinden günbatımını izleyebilecek.

Tesiste bulunan ve kısa bir süre önce hizmete girmiş olan VIP Lounge ise, seçkin bir mekanda özel toplantılar ya da partiler yapmak isteyenlerin kiralayabileceği, tam donanımlı bir salon olarak hizmet veriyor. 25 kişi kapasiteli olan VIP Lounge, kurumsal şirket toplantıları için ihtiyaç duyulan tüm teknik ekipmanları da bünyesinde barındırıyor. VIP Lounge, Etel Şarapları eşliğinde sunulan şefin özel soğuk lezzetleri ve atıştırmalıkları ile gerek arkadaş toplantıları ve özel organizasyonları, gerekse kurumsal toplantılarını elit bir mekanda eşsiz gastronomik lezzetlerle renklendirmek isteyenler için farklı bir deneyim sunuyor. VIP Lounge alanında ayrıca, seçkin şarap koleksiyoncuları için, kendi seçtikleri şarap koleksiyonlarını en ideal koşullarda saklayabilecekleri geniş bir fıçı odası da yer alıyor.

Gillham Wine Culture turizm merkezi ile adadaki şarap kültürünü yaygınlaştırmanın yanı sıra ülkeye gelen turistlere özel ve cazip bir deneyim yaşatmak hedefleniyor. Şarap kültürünün yaygınlaştırılması amacına yönelik “Let’s Talk Wine” isimli şarap sohbetleri ve özel şarap tadımı etkinlikleri halihazırda her ay düzenleniyor. Tesiste aynı zamanda Şarap Kültürü Eğitimi  kapsamında şarap dersleri, kursları ve seminerleri de düzenlenecek.

Tesisle ilgili daha fazla bilgi ve yenilikler için www.gillhamvineyard.com adresi ziyaret edilebilir veya Gillham Vineyard Facebook ve Instagram sayfaları takip edilebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.