1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Kuzey Kıbrıs’ta Meslek Liseleri ve Güzellik Eğitimi Çağdaş Kadın Çalışmaları Konferans’ında Anlatıldı…
Kuzey Kıbrıs’ta Meslek Liseleri ve Güzellik Eğitimi Çağdaş Kadın Çalışmaları Konferans’ında Anlatıldı…

Kuzey Kıbrıs’ta Meslek Liseleri ve Güzellik Eğitimi Çağdaş Kadın Çalışmaları Konferans’ında Anlatıldı…

Yakın Doğu Üniversitesi Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Başkanı Dr. Yeşim Üstün Aksoy İstanbul'da gerçekleşen Çağdaş Kadın Çalışmaları Konferansı'nda Yakın Doğu Üniversitesi'ni temsil etti.

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Başkanı Dr. Yeşim Üstün Aksoy, İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen konferansta, "Kuzey Kıbrıs'ta Meslek Liseleri Saç Bakımı ve Güzellik Eğitimine İlişkin Öğrencilerin Tutum Düzeyleri" konulu bir sunum yaptı.

Meslek Liseleri Endüstrileşmiş Toplumların Bilgi Toplumuna Geçişinde En Önemli Yapı Taşlarından Biri…

Dr. Aksoy yaptığı sunumda, meslek liselerinin endüstrileşmiş toplumların bilgi toplumuna geçişinde en önemli yapı taşlarından biri olduğunu ifade ederek, ilkel üretim biçimlerinden, sıralı üretim bandı sistemlerine geçişle birlikte mesleki bilgiler ve normların, usta-çırak ilişkisini aşan bir boyut ve hız kazanmasını da beraberinde getirdiğini belirtti.

Dr. Aksoy, Meslek eğitiminin bilimsel, akademik ve pedagojik modellerle örtüşerek okullarda verilmeye başlanmasına denk düşen bu sürecin gelişen ülkelerde meslek eğitiminin verildiği meslek okulları ve endüstri meslek liseleri açıldığını da kaydetti. Bu okullardan yetişen, teknik ve mesleki altyapısı olan insanların üretim süreçlerine katılmasıyla birlikte, üretim alanlarında teknolojiyle yetkinleşen ve ürünlerini iç pazardan giderek dış pazara sunan toplumların ortaya çıktığını dile getiren Dr. Aksoy, meslek liselerinde eğitim gören öğrencilerin ülkenin kalkınmasına katkısının tartışılamayacağını söyledi.

Dr. Yeşim Üstün Aksoy; “Kuzey Kıbrıs’ta Meslek Liselerine genellikle sosyo-ekonomik olarak düşük düzeydeki ailelerin çocukları ve akademik olarak başarılı sayılmayan öğrencilerin gitmesi nedeniyle arkadaş ve olumsuz çevre etkisi, bölünmüş aile profili sorunları ve bilişim teknolojilerinin olumsuz etkileri öğrencilerin, Mesleki Teknik Eğitime karşı tutumlarını olumsuz etkiliyor” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.