1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. LAÜ Hemşirelik Bölümü mezunları için yemin töreni düzenledi
LAÜ Hemşirelik Bölümü mezunları için yemin töreni düzenledi

LAÜ Hemşirelik Bölümü mezunları için yemin töreni düzenledi

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Hemşirelik Yüksekokulu tarafından 2022-2023 Akademik Yılı mezunları için mesleki yemin töreni gerçekleştirildi

A+A-

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Hemşirelik Yüksekokulu tarafından 2022-2023 Akademik Yılı mezunları için mesleki yemin töreni gerçekleştirildi. Mezunların mesleğe ilk adımlarını attıkları yemin törenine, LAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akın Cellatoğlu, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenci velileri katıldı.

Yemin Töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Hemşirelik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Meral Demiralp’ın konuşmaları ile başladı.

LAÜ Hemşirelik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Meral Demiralp konuşmasında “Lefke Avrupa Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü olarak, Yemin Törenimizde, sizlerle birlikte olmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Hemşirelik Yemini, ilk olarak 1893 yılında Lystra Gretter tarafından oluşturulan, o tarihten bu yana hemşirelerin mezuniyet törenlerinde okudukları yemindir. Bu yeminle, hemşireler mesleklerini etik kurallar çerçevesinde onurla uygulayacaklarına dair söz verirler” ifadelerine yer verdi ve öğrencilerine hitaben “Lefke Avrupa Üniversitesi’nin donanımlı mezunları olarak, bilimin ve etiğin ışığında, humanist yaklaşım göstererek, hastalarınıza en iyi bakımı sağlayacağınıza ve önemli başarılara imza atacağınıza inancım tamdır” dedi.

Demiralp konuşmasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mursit ilimdir, fendir; ilim ve fenden başka yol gösterici aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir” sözlerini hatırlatarak öğrencilerine “Yürüdüğünüz yolda rehberiniz bilim, ışığınız etik değerler olsun… Her birinize güveniyor, sizlerle gurur duyuyorum, yolunuz açık olsun…” şeklinde temennide bulundu. Demiralp konuşmasını, “Üniversitemizin tüm olanaklarını sağlayarak, desteklerini ve yardımlarını bizden hiç esirgemeyen Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen’e saygı ve şükranlarımı sunar, tüm akademik ve idari personele teşekkür ederim” sözleriyle tamamladı.

LAÜ Hemşirelik Yüksekokulu Yemin Töreni Programı, öğrencilerin, Bölüm Başkanları Doç. Dr. Maral Kargın ve Yrd. Doç. Dr. Mine Bahçeci eşliğinde, kendi bölümlerine özgü olan Türkçe ve İngilizce Hemşirelik Yemini’ni okumalarıyla son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.