1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. LAÜ Hemşirelik mezunları yemin töreni ile mesleğe ilk adımlarını attılar
LAÜ Hemşirelik mezunları yemin töreni ile mesleğe ilk adımlarını attılar

LAÜ Hemşirelik mezunları yemin töreni ile mesleğe ilk adımlarını attılar

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü tarafından 2017– 2018 Akademik Yılı Hemşirelik Bölümü mezunları için mesleki Yemin Töreni gerçekleştirildi.

A+A-

Mezunların mesleğe ilk adımlarını attıkları yemin törenine LAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Kamil Gilanlıoğulları, LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Oğuz ve Doç. Dr. Akın Cellatoğlu ile dekanlar, öğretim üyeleri ve aileler katıldı.

Yemin Töreni, LAÜ Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin LAÜ’deki 4 yılık serüvenlerini içeren sunum gösterisi ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından 4 yıl boyunca öğrenci başkanlığı yapan Furkan Çelikel mezunlar adına bir konuşma gerçekleştirdi.

Çelikel: Bizler LAÜ Hemşirelik Bölümü’nün ilk mezunları olmanın şansını yakaladık

Çelikel, “İlk başladığımızda bize zorlu ve uzun gelen bu yol ne yazık ki çok çabuk bitti. Zorlu, yorucu ama bir o kadar da heyecan ve gurur verici bu yolculuğun sonunda hedefimizin insan ve insan sağlığına hizmet olduğunu biliyoruz” dedi. Teori ve pratikten oluşan hemşirelik eğitimini alanında uzman hocalardan almış olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Çelikel, “Bizler LAÜ Hemşirelik Bölümü’nün ilk mezunları olmanın şansını yakaladık. Eğitim yaşantımızı KKTC’nin en yeşil ilçesinde ve en güzel kampüsünde güven içinde sürdürdüğümüz ve ayrıca üniversitemizin tam donanımlı uygulama laboratuvarlarına sahip bölümümüzde uygulayarak, deneyimleyerek öğrendiğimiz için çok şanslıydık” dedi.

Şelimen: Mezunlarımıza meslek hayatlarında başarılar diliyorum

LAÜ Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Deniz Şelimen de törendeki konuşmasında, “Modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale’nden bu yana yaklaşık 100 yılı aşkın süredir tüm dünyada TC ve KKTC’den mezun her hemşirenin mesleğe atılırken yaptığı yemini mezunlarımız sizlerin önünde yapacaklardır” diyerek, bu yeminin yeni mezunlara tüm meslek yaşamları boyunca ahlak, etik ve moral anlamında bir yol haritası oluşturduğunu dile getirdi. “Bizden her zaman sıcak ilgisini esirgemeyen ve istediğimiz talepleri reddetmeyen sayın Rektörümüze şükranlarımızı arz ediyorum” diyen Şelimen, öğretim üyelerine ayrı ayrı teşekkür ederek, üniversite yaşamının sonunda, meslek yaşamının ise başında olan mezunlara meslek hayatlarında başarılar diledi.

Yükselen: Başarılarla dolu bir kariyer sizlerle birlikte olsun

LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen ise konuşmasında, “LAÜ için bir ilk olan, bizi çok gururlandıran ve heyecanlandıran hemşirelik bölümü mezunlarımızın yemin etme töreninde siz değerli velilerimize bizlerle birlikte olduğunuz için teşekkür ederim” dedi. Hemşirelik Bölümü’nün 2014 yılında ilk öğrencilerini alarak eğitime başladığını belirten Yükselen, “Öğrencilerimiz bugüne gelinceye kadar çok çalıştılar. Bizler öğrencilerimizin alabilecekleri en iyi eğitimi ve alt yapıyı sağlamak için çalışmalarımızı sürdürdük” dedi. “Bugün mezunlarımızın bize yaşattığı tablo tüm bu uğraşların çok güzel yerlere, çok güzel sonuçlara vardığını bize gösteriyor ve bundan dolayı büyük kıvanç duyuyoruz” diyen Yükselen, bu ilki yaşattıkları için bütün mezunlara, başta Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Deniz Şelimen olmak üzere bütün yüksekokul akademisyenlerine ve bu anlamlı günde yanlarında oldukları için tüm velilere teşekkür etti.

Yaptığı konuşmasında mezunlara seslenen Yükselen, “Esasında sona geldiniz ama bu son sizler için bir başlangıcın da ilk adımıdır. Burada geçirdiğiniz, yaşadığınız bütün tatlı, acı anılar size bir referans olacaktır. Sağlık içinde geçireceğiniz bir ömür ve başarılarla dolu bir kariyer sizlerle birlikte olsun. Ümit ederim yolunuz her zaman aydınlık olur” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuran Akdemir ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. F. Sevgi Hatipoğlu tarafından öğrencilere intörn sertifikaları verildi. Hemşirelik bölümünden mezun olan öğrenciler LAÜ Sağlık Yüksekokulu Müdürü Deniz Şelimen eşliğinde kendi bölümlerine özgü olan yeminlerini okudular ve tören öğrenci velileri ile mezun öğrenciler onuruna gerçekleştirilen kokteylin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.