1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. LAÜ’de “4. Belgesel Sinema Günleri” gerçekleşti
LAÜ’de “4. Belgesel Sinema Günleri”  gerçekleşti

LAÜ’de “4. Belgesel Sinema Günleri” gerçekleşti

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından “Belgesel Sinema Günleri” etkinliğinin bu yıl 4.’sü düzenlendi. LAÜ Sinema Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte film gösterimlerinin yanı sıra, seminer ve söyleşiler de yer aldı.

A+A-

Sakızlı: Dünyada sinemanın gelişiminde belgesel sinemanın çok önemli bir yeri vardır

Bu yılki etkinliğin seminer ve söyleşi kuşağına, Türkiye’den ödüllü belgesel sinema yönetmeni Rıza Enis Sakızlı konuşmacı olarak katılarak, “Türkiye’de Belgesel Sinemanın Serüveni ve Genç Sinemacılar” konusunu ele aldı. Türk Belgesel Sineması’nın konuşulduğu seminerde Sakızlı, genç iletişimcilere belgesel sinemanın diğer sinema türleri içerisindeki yeri ve önemini aktararak, belgesel sinemanın dünya tarihindeki gelişimine değindi. Dünyada sinemanın gelişiminde belgesel sinemanın çok önemli bir yeri olduğunu ifade eden Sakızlı, “Belgesel sinema inşa edilmeden sinemada gelişme olmaz” diyerek, belgesel sinemanın sadece bir sinema türü olmadığını ve sinemadaki yapısal ve sektörel gelişmeler  anlamında da anahtar rol oynadığının altını çizdi.

Film gösterimleri yoğun bir katılımla gerçekleşti

Etkinliğin film gösterimleri kuşağında ise yönetmen Sakızlı’nın çeşitli festivallerde ve yarışmalarda  ödül almış filmleri izleyiciyle buluştu. “Ayrılığın Yurdu Hüzün”  ve “Yeni Bir Yurt Edinmek” adlı eserler  izleyicilerin beğenisine sunuldu. Yoğun bir katılımla gerçekleşen gösterimlerin sonunda Sakızlı ile bir söyleşi de gerçekleşti.

Etkinliğin dünyadan sıra dışı belgesel film örnekleri kuşağında ise, Les Blank’in  “Gap-Totthed Women” ve Damon Gameau’nun “That Sugar Film” adlı eserleri gösterime sunuldu.

İki gün süren etkinliğin sonunda İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Belkıs Ayhan Tarhan tarafından yönetmen Rıza Enis Sakızlı’ya  etkinliğe katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.