1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. LAÜ’de Birce Akalay sevenleri ile buluştu
LAÜ’de Birce Akalay sevenleri ile buluştu

LAÜ’de Birce Akalay sevenleri ile buluştu

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) tarafından organize edilen “LAÜ’de Bahar Söyleşileri” kapsamında LAÜ, ünlü oyuncu Birce Akalay’ı konuk etti.

A+A-

Akalay: LAÜ’ye geldiğim için çok mutluyum, iyi ki geldim ve sizleri gördüm

LAÜ’de yoğun bir ilgi gören söyleşi programında başarılı TV ve sinema yapımlarında başrol oyuncusu olarak yer alan Akalay, “Çok güzel bir kampüsünüz var ve bu yüzden şanslısınız. LAÜ’ye geldiğim için çok mutluyum, iyi ki geldim ve sizleri gördüm” dedi.

Oyunculuk hayatına ve dizi kariyerine nasıl başladığı konusunda sevenlerine bilgi veren Akalay, “Oyunculuk okumaya lisede karar verdim ve Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro bölümünde lise eğitimimi tamamladım. Aynı yıl girdiğim İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü’nü kazandım fakat burada aldığım eğitimi yarıda bırakarak, Haliç Üniversitesi Konservatuvar'ı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldum. Haliç Üniversitesi’nde eğitim hayatımın birinci yılında dizi kariyerime de başladım” dedi.

Akalay: İnsanın deneyimleri, ruhunun oturmuşluğu ve yaşadıkları oyuncuya çok fazla şey katıyor

Oyunculuğun yaş aldıkça büyüdüğünü, geliştiğini ve olgunlaştığını dile getiren Akalay, “Bundan 12 sene önce bu işi öğrenmeye başladığım zamanki uygulamalarımla şu anki uygulamalarım arasında çok büyük bir fark var ve eminim ki bundan bir 10 sene sonra da kendimi geliştirmeyi tercih edersem çok büyük bir fark olacak. Çünkü insanın deneyimleri, ruhunun oturmuşluğu ve yaşadıkları oyuncuya gerçekten çok fazla şey katıyor” dedi.

Akalay, kamera oyunculuğu ile tiyatro sahnesi oyunculuğu arasındaki farkın  ses  ve beden kullanımı olduğunu ve bu kullanımın iki oyunculukta da başka bir formatta başka bir performans gücü istediğini belirtti.

Hiç pişman olduğu bir projede yer almadığını dile getiren Akalay, “Çünkü hepsi günün sonunda benim için bir deneyimdi. Başarı kadar başarısızlık da bizim deneyimlememiz gereken birşey bu yolcukta. O yüzden hiçbir projemden pişman olmadım. Yaptığım her işimde iyiki bunu yaptım, deneyimledim dedim ve ondan sonraki adımımı hep daha düzgün atabildim” dedi.

Öğrencilerden gelen soruları içtenlikle yanıtlayan Akalay, keyifli geçen söyleşinin ardından öğrencilere samimi sohbetlerinden ve güzel sorularından, LAÜ’ye ise davetlerinden ötürü teşekkürlerini iletti.

Söyleşinin sonunda, ünlü oyuncu Akalay LAÜ TV’nin Kampüse Sorduk programı kapsamında fanlarından gelen sorulara içtenlikle cevap verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.